Двойка от Лазурния бряг се взе в Монтана

Двойка от Лазурния бряг се взе в Монтана | StandartNews.com

Монтана. Двойка танцьори от Лазурния бряг, Франция, реши да си направи предложение за брак в Монтана.

Тя е на турне със състава си у нас и участва в международния фолклорен фестивал в града. След последното изпълнение на групата пред публиката излезе Селин Фернандес и издигна плакат с въпрос "Ще се ожениш ли за мен?, отправен към дългогодишния и приятел и колега от състава Даниел Лепанже. На чист български език младият мъж веднага каза "Да". Тия си смениха ролите, коментираха от първите редици на публиката, намеквайки, че у нас мъжете правят предложения за брак, а не жените. Множеството обаче веднага разбра за какво става дума и започна да вика "Горчиво, горчиво".

В първия момент французите не разбраха какво искат зрителите, но някой веднага им обясни какво се прави в такъв случай и те започнаха да се целуват.

Над 500 души аплодираха неочакваната сватба и изпълненията на френския състав. Танцьорите бяха облечени в български национални носии, а една от солистките – Вероник Айела, изпя на български македонските култови песни "Биляна платно белеше" и "Македонско девойче".
Три дни Монтана живя с изпълненията на групите от Естония, Полша, Словакия, Индия и Франция, участници във фестивала. По 500 – 1000 души сядаха всяка вечер в импровизираната зала под открито небе. Най-много обаче – 5000, е имало на концерта на поппевицата Тони Димитрова, отчетоха от общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай