Неделя,

Директор на Tiffany&Co откраднала бижута за $1.3 млн.

От: Failed to load user -
2587
Директор на Tiffany&Co откраднала бижута за $1.3 млн.
A
A
A

Ню Йорк. Бившата директорка на водещата световна компания за бижута "Tiffany & Co" бе осъдена на 1 година затвор поради кражба на бижута за над $1.3 млн, предаде БГНЕС.

64-годишната Ингрид Ледерхас-Окун направи пълни самопризнания и разказа, че е продала зад граница скъпоценостите. Федералният съдия от Ню Йорк определи постъпката й "като необяснимо и самоунищожително поведение на лице, което няма нужда от пари".

След напускането й на поста през февруари тази година в компанията е установено, че са изчезнали 164 бижута. Сред изчезналите уникати има диамантени колиета, златни обеци и пръстени със скъпоценни камъни.

По време на разследването е установено, че Ингрид Ледерхас-Окун е продала една част от бижутата на нелегални международни дилъри за над $1.3млн., а друга част са открити в дома й.

Ингрид Ледерхас-Окун е получавала $ 360 000 заплата на година и живеела в къща за над $4 млн. "Никой не може да обясни какво е накарало Ингрид Ледерхас-Окун да тръгне по пътя на самоунищожаването, който има само един изход - катастрофа", се казва в решението на съдия Пол Гардиф.


Всички новини от категория Мнения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията