Булимията съсипала Ейми

Булимията съсипала Ейми | StandartNews.com

Ейми Уайнхаус е починала от булимия. Тази нова версия за смъртта на британската звезда представи брат й Алекс пред "Обзървър". Той разкри, че сестра му, която почина преди 2 години, е страдала от хранителното разстройство още от тийнейджър. Това е отслабило организма й и я е предразположило към кризи. "Както вървяха нещата, тя щеше да умре, но това, което реално я уби, беше булимията, а не зависимостта от алкохол и наркотици", каза 33-годишният Алекс.

Токсикологичният анализ след смъртта на Ейми показа, че тя е имала алкохол в кръвта си пет пъти над нормата за шофиране и достатъчно да я докара до безсъзнание и да потисне работата на дихателната й система. "Ако не беше хранителното разстройство, тя щеше да е по-силна", допълва Алекс. На 17 години Уайнхаус се е движила с група приятелки, с които се тъпчели с калорични сосове и след това повръщали. "Но те в един момент спряха, а Ейми не успя", казва брат й.

Един от основните проблеми е бил, че не се е говорело открито за булимията. Затова фондация "Ейми Уайнхаус", ръководена от Алекс и баща му Мич, дари неотдавна средства на интернет форум, за да може специален модератор да поддържа темата. "Преди 5-6 години имаше благотворителни организации, работещи за тези заболявания, а сега са останали само три. Искаме да помогнем да се говори за булимията, защото това е наистина един много, много мрачен проблем."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай