Кошмарен жребий по пътя към Рио (ОБЗОР)

Кошмарен жребий по пътя към Рио (ОБЗОР) | StandartNews.com

Нова поредица от кошмарни мачове очаква волейболните ни национали по пътя им към олимпийските игри в Рио догодина. Жребият постави България в една група с домакина Германия, когото 2 пъти победихме на европейското с по 3:0, както и с Полша и Белгия за квалификациите през януари. За да продължи на полуфиналите, отборът ни трябва да се класира на едно от първите две места, след което го очакват двубои с най-добрите от другата група, в която са еврошампионът Франция, спечелил финала със Словения в "Арена Армеец" с 3:0, Русия, Сърбия и Финландия. За Бразилия заминава само най-добрият, а вторият и третият ще участват в световна олимпийска квалификация в Япония през май.

За щастие, Пламен Константинов остава, като уточни, че до мачовете в Берлин няма да поема други ангажименти. Владо Николов също ще е на линия. "Ако получа повиквателна, ще играя в квалификацията в Германия и ако отборът извоюва участие в Рио, ще остана до следващото лято. В противен случай, последният ми мач ще е преди Нова година", отсече ветеранът.
За България европейското завърши с 2 номинации в идеалния отбор на блокировачите Теодор Тодоров и Виктор Йосифов, а Владимир Николов получи приза за феърплей.

Стефка: Вие сте богатство

"Пълните трибуни, невероятно силният отзвук и благодарността на хората са най-силното доказателство, че с играта и себераздаването си докоснахте сърцето на всеки българин", така започва поздравителният адрес, който отправи вчера към волейболните национали Стефка Костадинова. Президентът на БОК им благодари за сърцата игра по време на Евроволей 2015.
"От името на Българския олимпийски комитет и цялата ни олимпийска общност искам да поздравя всеки един от вас, вашите треньори, специалисти и ръководители. Като екип, всички вие за пореден път демонстрирахте силата на родната школа и показахте, че българският волейбол е на световно ниво. Представянето ви на шампионата е доказателство за класа, за традиции, за отлична работа. От все сърце ви благодарим за позитивните и силно емоционални мигове, с които дарихте отново цялата българска нация. Гордеем се с вас. Вие сте част от богатството на този народ, от радостта и надеждата му", гласи още обръщението.

Милион души гледали провала с Франция

БНТ1 и БНТ HD се похвалиха с рекорден рейтинг в събота вечерта. Тогава те предаваха пряко срещата, която опразни улиците на България - 1/2 финала с Франция. Битката в зала "Арена Армеец" събрала близо 1 019 000 зрители, по данни на ГАРБ.
Близо 68 000 души пък гледали картина от София в сайта на телевизията. Оспорваният мач постигна 14.7% рейтинг и среден пазарен дял от 40.2% за БНТ. Втора по гледаемост с 10.2% рейтинг беше волейболната среща между България и Германия от 1/4 финалите. Боят над немците и привлякъл пред екрана 872 000 души.

Златанов: Забравете Матей!

"Представянето на волейболните национали беше отлично. Естествено, че съжалявам за полуфинала с Франция. Бяхме почти стигнали до победата и съвсем, ама съвсем малко не ни стигна да триумфираме. Ако бяхме отстранили "петлите", щяхме да станем европейски шампиони", категоричен е легендарният волейболен ветеран Димитър Златанов в интервю за вестник "ШОУ".

"Не забравяйте, че не бяхме в пълния си състав. Селекционерът Пламен Константинов не можеше да разчита на куп доказани състезатели като Тодор Скримов, Андрей Жеков, Николай Николов. До последно под въпрос беше и Теодор Салпаров. Срещу италианците, в спора за бронзовите медали, пък пострада и Николай Пенчев. Въпреки проблемите, влязохме в четворката. По този начин беше изпълнена програмата минимум", добавя Златанов.

"Вижте какво, темата "Матей Казийски" свърши. Матей го забравете! Не ровете повече в тези стари неща. Оставете го момчето да си играе за клубния отбор и това е", категоричен е Димитър Златанов. По този начин той отговори на въпрос, свързан с бойкота на Казийски в националния отбор. Четете цялото интервю със Златанов в най-новия брой на вестник "Шоу".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай