Вирус спря Гришо за турнира във Вашингтон

Вирус спря Гришо за турнира във Вашингтон | StandartNews.com

Вашингтон. Водещият български тенисист Григор Димитров няма за участва на турнира на твърди кортове във Вашингтон, съобщи tenniskafe.com.

Причина за това е вирусна инфекция, принудила Гришо да се откаже от участие от турнира, където бе поставен под №3 в основната схема и трябваше да започне участието си директно от втори кръг.

"Григор определено ще ни липсва като част от тазгодишното издание на турнира, но неговото здраве е на първо място. Надяваме се, че той ще се възстанови много бързо и му пожелаваме успех за остатъка от сезона", коментира директорът на турнира Джеф Нюман. Григор имаше да защитава 90 т от миналогодишния четвъртфинал в американската столица, но те ще бъдат заменени от същия брой точки, спечелени на Мастърса в Монте Карло - турнир, който до този момент не влизаше в актива на българина. По този начин Гришо няма да отбележи спад в ранглистата, а през следващата седмица дори ще се изкачи до №8 в света, тъй като миналогодишният шампион във Вашингтон Хуан Мартин Дел Потро също не участва и аржентинецът губи 500 т от актива си. Следващият турнир в който Димитров трябва да участва е в Торонто (4 август).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай