Турнирът "Лидерите" завърши по вода

Турнирът "Лидерите" завърши по вода | StandartNews.com

Калоян Паргов и Красимир Велчев наградиха шампионите

Дъжд, слънце и пак дъжд отреди времето за последния ден от 14-ото издание на тенис турнира "Лидерите" за купите на "Стандарт" и Българската федерация по тенис.
Лошото време забави финалите на надпреварата, но домакините от спортния комплекс "ДЕМА" направиха и невъзможното минути след последните капки мачовете да започнат. Така от цяла София тенис на открито се игра само в "Младост".

Заслугата беше на отличния дренаж на кортовете на "ДЕМА". В първия полуфинал в групата над 55 години спортният журналист Сашо Йовков и строителният предприемач и бивш футболен национал на ЦСКА Георги Илиев - Майкъла
отнесоха с 6:1 хотелиера Мирослав Печев и строителния бос Георги Тодоров. След победата неуморимият Йовков се прехвърли на съседния корт, където с архитект Таня Дикова записаха успех и в смесените двойки със 7:5 срещу дизайнерката Антоанет Тончева и Любо Тодоров.

До финала на "старшата възраст" стигнаха също бившият изпълнителен директор на "Стандарт" и настоящ бизнесмен Валери Костадинов и партньора му Бойчо Николов. Те победиха с 6:2 доайена на турнира Борислав Костурков и д-р Георги Милев.
Слънцето се показа, докато в рядко оспорван и качествен сблъсък Йовков и Илиев стигнаха до титлата след 6:4.

Под обилен дъжд обаче се проведоха последните три мача

В тях бизнесдамата Поли Пеева от "Милки груп Био" и Николай Божков от бутиковата винарска изба "Бонония Естейт" надвиха Йовков/Дикова във финала на смесените двойки. За третото място в тази група Георги Тодоров и Радостина Стефанова надвиха Тончева и Тодоров. Единствено с жребий трябваше да се реши битката за второто място до 55 г., където безапелационни победители станаха вносителят на машини за хранително-вкусовата промишленост Латин Латинчев и проектантът Васил Тодоров.

В спора за среброто късметът споходи издателя Мартин Захариев и шефа на Нет Инфо Христо Христов, които играеха с директора на Първа МБАЛ София д-р Цветомир Димитров и д-р Веселин Милев, председател на комисията по здравеопазване към СОС. Пороят обаче спря мача при 2:2 гейма. По ирония на съдбата д-р Милев изтегли имената на своите съперници като победители при жребия.

За първи път в историята на турнира награждаването се проведе в сградата на СК "ДЕМА", а не на кортовете. Шампионите получиха изящни купи, предоставени от БФТ. Те бяха връчени от Славка Бозукова, главен редактор на "Стандарт", Красимир Велчев, зам.председател на парламентарната група на ГЕРБ, и Калоян Паргов, лидер на БСП- София. Останалите призьори бяха наградени от Ваня Кастрева, началник на столичния инспекторат по образование, и Белчо Горанов, генерален секретар на БОК. Първите трима във всяка група получиха уникални награди от генералния спонсор на турнира Fibank. По бутилка вино от "Бонония Естейт" имаше за първите четирима в класирането. Победителите си тръгнаха и с чекове от лидера в мъжката мода Rollmann. Церемонията завърши по традиция с разрязването на огромна вкусна торта, предоставена от сладкарница "Романс". Коктейлът в бистрото на СК "ДЕМА" бе с вината на "Бонония Естейт" и вкусните продуктите "Саяна" от млекопреработваща компания "Милки груп Био". За финал слънцето отново окъпа комплекса в "Младост" и позволи на всички призьори да си направят снимка на почетната стълбичка на самите кортове.

Участниците в турнира събраха с благотворителна цел над 1100 лв, които ще бъдат използвани за провеждането през септември в СК "ДЕМА" на деветия детски "Мастърс" до 10 г

Пламен Вълков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай