Цвети бори Маша в поход към 3-и кръг на Ролан Гарос

Цвети бори Маша в поход към 3-и кръг на Ролан Гарос | StandartNews.com

Париж. Първата ни ракета при дамите Цветана Пиронкова излиза срещу Мария Шарапова в двубой от втори кръг на Ролан Гарос. Двубоят е тази вечер и ще е последен в програмата на централния корт "Филип Шатрие".

Пловдивчанката в неделя си осигури място в тази фаза на турнира, Шарапова пък я последва в понеделник след категорична победа с 6:1, 6:2 над сънародничката си Ксения Первак.

Първият мач за деня днес ще е между Винъс Уилямс и Ана Шмедлова, следван от две срещи от мъжкия турнир - Новак Джокович играе с Жереми Шарди, а Жо-Вилфред Цонга среща Юрген Мелцер. Мачът между Пиронкова и Шарапова ще бъде излъчван от "Евроспорт".

Двете са се изправяли една срещу друга четири пъти, като до момента българката няма победа. Тя успя да спечели само един сет при 6:7, 7:6, 0:6 на "Уимбълдън" през 2012 г.

Ако успее да надвие половинката на Григор Димитров днес, то за Пиронкова това ще е първо достигане до трети кръг на Откритото първенство на Франция, след като в предишните си 8 участия имаше четири отпадания на старта и още четири класирания за втори кръг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай