Цветана Пиронкова е най-новият член на Клуба на Алхимика

Цветана Пиронкова е най-новият член на Клуба на Алхимика  | StandartNews.com

Първата ракета в родния дамски тенис Цветана Пиронкова е най-новото попълнение в Клуба на Алхимика. Красивата спортистка получи членската си карта в Alhemist Residence Philippopolis в Белащица край Пловдив от известния здравен мениджър д-р Невен Енчев миналата вечер.


Домакините я изненадаха и на вечерята след церемонията й поднесоха любимата й риба – барбун, приготвен по специална рецепта на шеф готвачите в резиденцията Марио Саградо и Плевритис Панайотис.


Цветана Пиронкова е едно от знаковите имена на българския тенис, допринесла за прославата на родината ни. Големият пробив в спортната й кариера започна през 2005 г., когато на първото си участие от турнир на веригата WTA достига до полуфинал, където загуби от Венъс Уилямс. След това записа серия от победи и през 2010 г. достигна до полуфинала на най-престижния от турнирите на Големия шлем – Уимбълдън.


Извън корта Цветето на Българския тенис участва в редица благородни каузи. Заедно с д-р Енчев и известния АГ специалист д-р Георги Крумов, зам.-председател на Българската федерация по тенис, внучката на именития художник Енчо Пиронков подкрепи благотворителна кауза в помощ на Мария Петрова, балканска шампионка по тенис в инвалидни колички. Акцията бе организирана от лекарите на веригата болници „Медлайн" в Пловдив.


В Клуба на Алхимика членуват личности със сериозни постижения в различни области на живота със свободен дух, успели хора от сферата на бизнеса, науката, изкуството, спорта и общественото развитие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай