Шести финал за Димитров (ОБЗОР)

Шести финал за Димитров (ОБЗОР) | StandartNews.com

Българинът защитава в неделя трофея си в Стокхолм

Григор Димитров ще защитава трофея си от турнира в Стокхолм. На полуфинала българинът се наложи с 6:3, 7:5 над Бърнард Томич за час и 20 минути. Най-добрият ни тенисист показа световна класа във втория сет и стигна до успех, след като изоставаше с 2:5. С невероятни удари по правата и поредните красиви отигравания нашето момче отказа опонента си.

В битка за титлата Гришо ще се изправи срещу победителя от двубоя между Томаш Бердих и Матиас Бахингер. Двубоят е в неделя от 16,00 ч българско време и ще бъде предаван пряко по бТВ Аction.

За първата ни ракета това ще бъде общо шести финал на ниво АТР и четвърти от началото на годината. Хасковлията вече си осигури 49 770 евро от наградния фонд и 150 точки за световната ранглиста, които обаче няма да прибави към актива си, тъй като има да защитава общо 250 от миналогодишното издание на турнира в Стокхолм.

Все още обаче не стихва отзвукът от уникалните изпълнения на корта, които Гришо сътвори на 1/4-финала си с Джак Сок. Димитров направи два поредни зрелищни удара и изправи залата на крака. В петия гейм на втория сет, при негов сервис, нашето момче първо нацели топката зад гърба си за 40:0, а след това затвори подаването си с удар между краката.
След това последва вълна от коментари и споделяния на видеото в социалните мрежи. "Точно когато си мислите, че Григор Димитров не може да подобри последното си магическо, свръхчовешко изпълнение, той го прави отново. Два пъти", е единият от коментарите в Tуитър.

Вижте най-добрите удари на Гришо от мача срещу Сок:

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай