Шеста титла за Андонова от шест възможности в НТЛ

Шеста титла за Андонова от шест възможности в НТЛ | StandartNews.com

Четвъртото издание на AT Tennis Adventures, което се проведе на 20 и 21 юни, на СК „Дема"вече има своите нови шампиони. При жените Елена Андонова спечели шестата си поредна титла от шест изиграни сингъла. На този турнир тя игра в долната възрастова група – жени 18-35, където на финала победи миналогодишната шампионка от тази група – Радостина Стефанова в доста оспорван мач завършил 9:7 за Андонова.

Теодор Венков спечели титлата в престижната Premium 18+, след като на финала той победи Радослав Владимирав с 9:5. Това е втора поредна титла за него в тази група, която го изпрати на второ място в годишната ранглиста и стопи дистанцията му с временния водач и фаворит Даниел Шопов на 70 точки. На този турнир Даниел Шопов отново допусна грешка, този път на полуфинал, като отстъпи на Радослав Владимиров в мач решил се в тайбрек. Владимиров водеше с 5:0 в решителния тайбрек, но Шопов успя да доведе резултата до 5:6. И тогава дойде фаталната грешка –той сервира,и след ретур на своя опонент изпрати топката в аут и загуби мача.

AT Tennis Adventures и тази година беше валиден за Държавно личнопървенство по тенис за ветерани, така че победителите при ветераните (възрастови групи мъже35+, 45+, 55+ и жени 35+) са новите Държавни шампиони по тенис за ветерани. Ето и имената на тенисистите, които ще представят България напредстоящото световно първенство за ветерани в София (6-12 юли):
При мъжете 35+ Чавдар Иванов спечели титлата. На финала той победи Васил Тодоров с 9:5. Тук изненадата бе ранното отпадане на водачът в ранглистата Любомир Маринов. Той загуби от Петър Котев на четвърт финал.

Пейчо Пейчев е новият държавен шампион при мъжете 45+. На финала той победи новото попълнение– Андрей Кендеров с 9:6. Чудесен дебют за Кендеров в лигата, който с появата си повиши сериозно конкуренциятав тази възрастова група.
Държавен шампион при мъжете 55+ е Слави Такев. След ранното отпадане на фаворита Иван Запрянов нещата изгреждаха по-лесни. На ½ финала Такев победи Георги Бучков с категоричното 9:0. След мача Бучков сподели, че е имал някакакъв физически проблем, който не му е позволил по-достойно представяне, но поздрави своя съперник и по-никакъв начин не омаловажи неговата победа. На финала, Иван Ревалски не можа да спре устрема на Такев – победа за Слави с 9:5.

При дамите 35+ държавна шампионка за ветерани е Стефка Бончева-Илиева. Тя спечели своята титла след категорични победи в групата и за пръв път ще участва в подобен форум.
На официалното награждаване присъстваха г-н Илиян Терзиев – Управител на AT Engineering 2000, основен спонсор на този турнир и г-жа Здравка Йорданова – Олимпийска шампионка по гребане и председател на Мастърс федерацията и Мариана Ненова, директор на турнира и управител на СК „ДЕМА".

Победителите в Държавното лично първенство за ветерани получиха купи и платена такса участие за предстоящото Европейско в София. Финалистите бяха наградени с медали и наградни чекове.
Следващият турнир от календара на лигата е за двойки и ще са проведе на 27 и 28 юни, на кортовете на ТК „Дипломат" в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай