Сестри Стоеви дебютираха в десетката за игрите в Рио

Сестри Стоеви дебютираха в десетката за игрите в Рио | StandartNews.com

В публикуваната днес ранглиста „По пътя за Рио де Жанейро" при двойките бадминтонистките Габриела и Стефани Стоеви заемат рекордното за тях десето място.

До момента спечелилите шест титли през сезона българки бяха стигали до №12. Както е известно след края на олимпийския квалификационен цикъл през май догодина 14-те най-високо класирани дуета ще вземат визи за Игрите в Рио.

В световната ранглиста на международната федерация пък златните сестри изравниха върховото си 14-о място, благодарение на титлата от турнира в Алмере, Холандия, в неделя.

„Благодарим на министър Красен Кралев, че бяха подсигурени средства за участия в турнири до края на годината, които им помагат при едно добри представяне дори да стигнат още по-напред в класацията за Олимпиадата", коментира мениджърът на сестри Стоева Каролина Зографова.

Вчера тя е разбрала, че зала „София" се затваря за ремонт и се надява бързо да се намери алтернативен вариант за подготовка на шампионките от Европейските игри в Баку.

„На момичетата им трябва много сериозна подготовка от 1 ноември. Снощи ми съобщиха, че зала „София", която използваме, се затваря за ремонт от 22 октомври. Това е голям проблем и се надявам отново министър Кралев да помогне с решение, както обеща през лятото. Той винаги бързо се е отзовавал на молбите ни, за което лично му благодаря, вярвам, че и сега ще имаме положителен отговор", допълни Зографова.

До края на сезона Габриела и Стефани Стоеви имат много интензивна програма. Те трябва да участват в турнира от Супер сериите в Париж от 20 октомври, на състезанията от Гран при в Сарабрюкен и Глазгоу и на турнирите в Кардиф, Дъблин, Милано и да завършат годината в Мерсин (17-20 декември).

Късно тази вечер българките излизат в осминафинален двубой на турнира от категория Супер серии Премиер в Одензе срещу олимпийските и двукратне световни шампионки Тян и Жао от Китай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай