Сексскандал разтресе тениса

Фаталната Дона Векич

Сексскандал разтресе тениса | StandartNews.com

В тениса явно са се оплели здраво покрой турнирите. Поредният сексскандал гръмна в мъжкия елит. Швейцарският тенисист Стан Вавринка поиска от АТР да накаже австралиеца Ник Кирьос. Двамата се срещнаха на корта в Монреал, където Кирьос спечели след 6:7, 6:3, 4:0 и отказване на Вавринка.

Срещата обаче ще се запомни с думите на младия австралиец, който по време на една от паузите, в близост до микрофон, каза на Вавринка: "Кокинакис спа с приятелката ти. Съжалявам, че трябва да ти го кажа". Кирьос и Кокинакис са австралийци, а както личи от имената им имат и общ гръцки произход.

След двубоя Вавринка написа в Туитър, че иска наказание за Кирьос. "Наистина съм разочарован, че друг спортист и колега показа толкова неуважително отношение по начин, който дори не бих могъл да си представя. Това, което чух, не бих го заявил и на най-големия си враг. Поведението му бе не само неприемливо, но и прекрачи всякакви граници. Никой няма нужда от такова поведение както на корта, така и извън него. Надявам се, че компетентните органи в тениса няма да подкрепят такова действие."

Както е известно, преди четири месеца Стан Вавринка съобщи, че се развежда със съпругата си Илам Вуйо. Впоследствие стана ясна и причината за края на 10-годишния им брак - 19-годишната хърватска тенисистка Дона Векич, която завъртяла главата на швейцареца още миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай