Роджър Федерер спечели 18-а титла от Големия шлем

Роджър Федерер спечели 18-а титла от Големия шлем | StandartNews.com

Роджър Федерер спечели 18-та титла от Големия шлем и пета от Откритото първенство на Австралия, след като на финала победи Рафаел Надал с 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

Титлата е първа за швейцареца в Мелбърн от 2010 насам. Той вече има 12 победи срещу испанеца, който на полуфинал победи Григор Димитров. Със спечелените точки 35-годишният Федерер със сигурност ще се върне в топ 10 на световния тенис.

Срещата на централния корт беше изпълнена с обрати и отигравания от висока класа, каквато подхожда на двамата съперници.

Мачът започна с гейм на 0 за Надал. Федерер обаче не беше затруднен и взе своето подаване, пише bTV. Първият пробив за швейцареца дойде за 4:3, а той беше и напълно достатъчен за да поведе с 1:0 гейма.

Надал обаче започна ударно втората част. Испанецът успя да реализира два поредни пробива и поведе с 4:0. До края на частта швейцарецът върна един пробив, но преимуществото на Надал доведе мача до равенство.

Последва част, в която Федерер беше безапелационен. Той записа три пробива, с което си осигури победа в сета с 6:1.

Испанецът, който отстрани Григор Димитров на полуфинал, записа пробив на 0 в четвъртата част за 3:1. След това задачата му беше лесна – победа с 6:3, който вкара спора за титлата в Мелбърн в решителен пети сет.

В последната част Надал реализира пробив за 2:0. Федерер обаче беше достатъчно прецизен и успя да изравни за 3:3, а след това взе своето подаване и записа още един пробив, който му осигури победата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай