Пол Макнами: Оптимист съм, че Григор ще играе в София

Пол Макнами: Оптимист съм, че Григор ще играе в София | StandartNews.com

Директорът на турнира по тенис в София Пол Макнами е оптимист, че Григор Димитров ще вземе участие в турнира в българската столица от 4 до 11 февруари. Той каза, че все още няма категорично развитие относно световния номер 4.

Макнами обясни, че Гришо има желание да играе отново в "Арена Армеец" и прави всичко възможно да излекува контузията в рамото, която го мъчи. Както е известно, първата ни ракета беше в България за няколко дни, след което се прибра в Монте Карло, като всички очакваме да се възстанови и да се върне в София. "Все още няма категорично развитие. Разбира се, и ние сме загрижени. Той прави всичко възможно, за да дойде да играе. Огромно нещо е да дойдеш да се бориш пред сънародниците си. Знам, че както феновете, така и той си спомня за онзи момент, в който целуна корта. Действаме по план", коментира Макнами пред Нова тв.

"Аз съм оптимист и знам огромното лично желание на Григор Димитров да дойде и да участва на турнира", каза директорът на турнира. „Григор Димитров може да вземе решението си и пет минути преди първия мач, защото го заслужава, защото стигна до третото място в света, а след шоуто, което направи през миналата година ще му дадем всички възможности. Вярвам, че няма да се чака до последния момент и ще знаем по-рано. Григор е голям професионалист и ще знаем навреме", продължи той.

„Турнирът остава много силен с класни участници и бъдещи звезди. Искаме да зарадваме българската публика. Надявам се, че това няма да е последният ATP турнир тук, но понеже теоритично има такъв риск, се надявам хората да ни подкрепят в залата. Важно е за бъдещето на тениса в България. Невъзможно е Григор да бъде заменен точно в България, особено за жените", каза още Пол Макнами.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай