Пласидо Доминго на крака при Гришо

Пласидо Доминго на крака при Гришо | StandartNews.com

Българинът ще диктува модата, предрече Федерер

Легендарният тенор Пласидо Доминго стисна ръката на Григор Димитров и му даде кураж за историческата първа победа над Роджър Федерер. Българинът повали с 6:2, 1:6 и 7:5 легендата в в меката на спорта "Медисън Скуеър Гардън". Последният сет спря дъха на зрителите в препълнената зала с фантастични отигравания. Едно от тях по традиция се падна на човек от публиката. Гришо отстъпи мястото си на малчуган и дори му повери ракетата си. Хлапето събра овациите с великолепен прехвърлящ удар, който Федерер не можа да хване. Димитров пък си брои точката за своя.

"Добре, че това бе приятелски мач. Федерер трябва да се замисли за формата си", обявиха швейцарските медии преди старта на "Индиън Уелс". "Григор доказа с тази победа, макар и в демонстративен мач, че има място сред най-големите", написа пък "bleacherreport" в репортаж за шоуто. Досега Григор нямаше спечелен сет при сблъсъците с Роджър. Бейб Фед записа три загуби от идола си в тях. Последната бе в началото на година в Австралия.

"Българинът е един от представителите на младата вълна, която ще диктува модата в тениса в следващите години", обяви след срещата големият швейцарец. "Той игра много добре. Успя по отличен начин да обърне мача в своя ползва, честно. Залагайте на него. Освен това е много трудно да се появиш за пръв път в тази зала", каза още Роджър. "Уважавам го много. Беше великолепно. Забавлявах се. За мен бе чест да играя в тази зала. Ще се опитам да дам най-доброто от себе си тук в "Индиън Уелс"", заяви самият Григор, който бе подкрепян и доста родни емигранти, облечени с фланелки в бяло, зелено и червено.

Преди Гришо и Роджър зрителите сe наслаждаваха отново на играта на две от емблемите на 90-те години - Моника Селеш и Габриела Сабатини. Аржентинският секссимвол спечели в един сет с 8:5. Федерер заяви, че е готов да направи двойка с Моника по време на игрите в Рио.

София чака Димитров през септември

Мечтата на българските фенове на Григор Димитров е на път да се сбъдне още тази есен. Единствено условие е България да спечели мача си от "Купа Дейвис" с Люксембург. При това положение нашите ще стигнат до бараж за влизане в първа група на Евро-африканската зона. Мачът ще е в столичната зала "Арена Армеец" (18 -20 септември), а Григор е дал дума, че ще играе. Това разкри капитанът на тима ни Тодор Енев пред БНТ. Евентуалният съперник на българите ще бъде определен от двубоя Унгария - Босна и Херцеговина.

Трънлив се очертава пътят на Григор в "Индиън Уелс". Хасковлията е поставен под номер 11 и почива в първи кръг, след което ще се изправи срещу Ник Кириос или Денис Кудла. И от двамата Димитров е губил, а ако все пак успее да се справи, то го чака почти сигурно мач с Милош Раонич. Досега Гришо не е печелил повече от една среща на този турнир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай