Никълъс Стоyн: Пътят към Холивуд започва от Велико Търново

Никълъс Стоyн: Пътят към Холивуд започва от Велико Търново | StandartNews.com

Той е рекордьор по спечелени стипендии, преуспяващ актьор в Лондон и фитнес инструктор. Винаги се гордее, че е българин. Никола Пламенов Иванов е роден на 27 ноември 1990 във Велико Търново в семейство на счетоводители. Сестра му е адвокат.

Влечението му към сцената започна още в основното училище, където се изявява в различни постановки. В родния си град учи и висше образование - във ВТУ "Св.св. Кирил и Методий", специалност „Маркетинг". Свири на барабани в рок групи, като по същото време посещава и курс по актьорско майсторство в София в школата "Ню актърс" с предподавател Златка Керемидчиева. Печели стипендия и заминава да учи във френския град Лил, специалност "Международна икономика". Едновременно посещава театралното училище „Сreative drama school", където участва в пиеси на английски и френски език. Мечтата му обаче е Холивуд. През 2015-а след успешното дипломиране в Лил, кандидатства в училище „Мetfilm school„ в Лондон, където спечелва стипендия и го приемат специалност "Актьорско майсторство пред камера". Играе в късометражни филми, запознава се с изестни режисьори и продуценти. Печели и втора стипендия от „FocusFitness UK ACADEMY", където учи паралелно и придобива квалификациите „Персонален треньор" и „Групов фитнес инструктор". Работи във фитнес клуб в централен Лондон. Към момента Ник е един от най-известните професионални треньори на модели, работещи за „Виктория сикрет", "Шанел". Но вече твърдо е стъпил и на червения килим на Острова. Има главна роля той е агент Смит в "The Lethal Game" и Езра в „Dreamatarian", където е в партньорство с известния Кевин Лесли. Работи с един от най-известните режисьори във Великобритания - Пол Джей Лейн. През 2016-а снима във "Флоранс Фостер Дженкинс" - певческата драма с Мерил Стрийп и Хю Грант. Същата година участва в курс по актьорско майсторство в Anthony Meindl School в Лос Анджелис. През 2018-а ще подпише договор с агент от Лос Анджелис. Но първо трябва да завърша започнатите проекти и филми във Великобритания.

- Никола, защо сменихте прекрасния град Велико Търново с лудницата в Лондон?
- Не мисля, че съм ги сменил. Харесах Лондон и останах в него, защото знаех, че от там минава пътят към крайната ми цел - Холивуд. Но Велико Търново остава завинаги в сърцето ми. Това е моят роден край, там съм израснал, там са всичките ми спомени от детството и от ученическите ми години - а те са най-сладки. При всяка възможност се връщам при семейството ми, срещам се със стари приятели и създавам нови запознанства.

- Разкажете за семейството си...
- Родителите ми са счетоводители и продължават да работят в тази сфера, а сестра ми е съдия. Всички живеят и работят в България. Сплотено семейство сме, помагаме си един на друг и общуваме при всяка възможност, макар и от разстояние. В Лондон пък живеят вуйчо ми, вуйна ми, братовчедите ми. С тях често се събираме на семейни празници там. Щом дойде лятото, всички се прибираме в България за около месец. Имаме голяма къща в село, близо до Велико Търново, където задължително правим големи семейни сбирки. Организираме екскурзии до различни интересни места в нашата страна. Мечтата ми е един ден да мога да събера цялото си семейство и да за живеем заедно в Бевърли Хилс.

- Имате ли приятелка?
- Не. В момента съм много натоварен, но пък женско присъствие никога не ми липсва, тъй като всекидневно тренирам дами.

- Завършил сте модерните специалности „маркетинг" и "международна икономика", но изкуството надделява в живота ви...
- Най-важна е единствено и само любовта ми към актьорската професия. В Лил в един от курсовете в университета се запознах с изключително красиво момиче. Тя се оказа френска актриса. Още първия месец ме заведе в театралното училище „Сreative drama school", където се записах и продължих да усъвършенствам уменията си в пиеси на английски и френски. Мисля, че това беше повратен момент в моя живот и утвърди желанието ми да продължа да уча актьорско майсторство, да стана актьор и да се развивам в тази професия.

- Но след абитуриентския си бал не сте кандидатствали в НАТФИЗ...
- Като дете, израснало в семейство на икономисти, бях решил, че ще се реализирам с икономика и това ще бъде основната ми професия. Мислих, че е редно децата да продължават родителите си дори в професиите. Приеха ме „Маркетинг" във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий", но записах и курс по актьорско майсторство в София при Златка Керемидчиева. Бях много вдъхновен и от автобиографията на Арнолд Шварценегер. Започнах да мечтая за голямото предизвикателство, наречено Холивуд, но сметнах, че следването в НАТФИЗ няма да ми даде бърз шанс да стигна до американската сцена. Затова пък в Лондон усъвършенствах изцяло уменията си пред камера. Във Франция фокусът беше театърът. По време на обучението си там участвах в редица късометражни проекти и си подготвих портфолио. Запознах се с известни режисьори и продуценти. Поставих един добър старт на кариерата си в Англия .

- Какво се промени в живота ви, след като започнахте работа във фитнес клуб в централен Лондон?
- Винаги съм се стремил да водя здавословен и интензивен начин на живот. В България тренирах активно и бях направил специален режим на хранене. В Лондон продължих с него и с тренировките, тъй като това вече беше станало неизменна част от бита ми. След като успешно придобих и нужните квалификации, станах един от най-добрите треньори - включително и в бокса. В момента работя в един от най-известните фитнес клубове, в които тренирам големи групи, водя и индивидуални тренировки. Тренирал съм известни политици, актьори, режисьори и съм на път да отворя своя фитнесзала.

- Кои са между тях?
- Тиери Анри от Арсенал, актьорът Кевин Лесли, много модели...

- И все пак каква е вашата професия?
- Специалист по всичко, както се казваше в стария, но вечен български филм. Всички те са моят живот. Работя ги с желание, взаимно свързани са и за мен те всъщност са удоволствие, а не работа.

- А от коя печелите най-добре?
- И от актьорството, и от треньорството.

- Защо сменихте името си?
- Трябваше ми бранд, с който успешно да се промотирам на английския и американския пазар. Име, което бързо се запомня и лесно се изговаряне.

- Знаят ли в Лондон, че сте българин? Това изобщо има ли значение?
- Да, знаят, а и аз не го крия.

- Опишете един ваш ден.
- Ставам много рано – в 5 сутринта и преглеждам задачите си за деня. В 6 обикновено съм на тренировка по бокс. След това пак във фитнеса - тренирам голям клас, или имам индивидуални занимания. Ако участвам във филм, всякакви други ангажименти отпадат, тъй като цял ден съм зает на снимачната площадка. Почти всяка вечер ходя на кино или театър или посещавам футболни мачове.

- Как се отнасят родителите ви към различните превъплъщения?
- Винаги са ми подкрепа и мога да разчитам на тях. Одобряват моите решения и се радват на успехите ми. При всяка възможност ми гостуват в Лондон, развеждам ги и им показвам местата, на които снимам или работя. Опитвам се да ги държа близо до това, което правя .

- Всъщност как потръгна кариерата ви на актьор във Великобритания?
- Всичко стана постепенно. След като завърших курса по актьорско майсторство пред камера в Метфиил скул, започнах с второстепенни роли във филми. Най-яркият ми спомен е от "Флоранс Фостер Дженкинс". Успях да се запозная с фантастичната Мерил Стрийп. Невероятно земен и стилен човек. Тя беше голямо вдъхновение за мен.

- Имате ли езикова бариера? Дублират ли ви?
- Не. Нямах никакви проблеми с изучаването на английския език още преди да дойда в Лондон, а след идването ми тук усъвършенствах и акцента си.

- Какво ви предстои?
- През 2016-а участвах в курс по актьорско майсторство в Anthony Meindl School в Лос Анджелис, където са запознах с американски режисьори и продуценти. В началото на февруари ще подпиша договор с агент от Лос Анджелис.

- Ник, какво ще пожелаете на нашите читатели?
- Да обичат себе си, да вярват в себе си. Никога да не се предават, да бъдат здрави и да следват мечтите си до край.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай