Маша вече не е наша (ОБЗОР)

Маша вече не е наша (ОБЗОР) | StandartNews.com

Това е лятото на ново начало, обяви родният ас

Шарапова получи пай в лицето, радват се зевзеци

Григор Димитров сложи край на втората си връзка с известна тенисистка. Заради Мария той влезе в любовен триъгълник, който дълго време занимаваше цял свят. От него проплака предишната му любовница - Серена Уилямс. Тя го нарече "момче с черно сърце". Шарапова пък го защити и обвини съперницата си на корта и за сърцето му за крадла на чужди мъже. Преди двете той имаше романс с родна мома, която живееше в Испания.

Григор Димитров отново влезе в отбора на най-желаните ергени в света до Леонардо ди Каприо и Кристиано Роналдо. Любовната приказка между него и Мария Шарапова свърши. Крахът на тенис романса разтърси света и се превърна в челна новина. След две години заедно "Златната двойка" се раздели. Първи новината надуши журналистът от ESPN Дарън Ровъл. Именно той обяви, че Гришо и Маша са заедно през 2013 г. в Мелбърн. Преди това нашият се появи уж "случайно" зад руската звезда по време на рекламни снимки в Милано.

Гришо постъпи мъжки днес и без да чака да бъде притиснат до стената, сам потвърди за развръзката с Шарапова. "Пътищата ни с Мария се разделиха. Преживяхме прекрасни моменти заедно. Пожелавам й много щастие и успех в живота и в тениса. Сега съм концентриран изцяло в играта си и съм сигурен, че резултатите скоро ще се видят. Знам, че феновете следят всяка моя стъпка и че личният живот в нашия свят е относително понятие. За мен това е лятото на новото начало", каза ракета номер едно на България пред "Тенискафе".

От декември насам руските медии постоянно тръбят, че нещата около тях не вървят. Двамата обаче упорито ги отричаха. И се държаха, както в Мадрид през 2013 г. Тогава двойката за пръв път се отдаде публично на ласки. Дни по-късно Шарапова призна за връзката си с хасковлията. В началото всичко тръгна идеално за звездната двойка. Григор успя да направи няколко силни представяния в мъжкия тенис, а Маша дори спечели "Ролан Гарос", една от най-престижните титли от Големия шлем. Димитров пък стигна до топ 10, като заемаше за кратко и позицията на осми в света. Не след дълго обаче играта на българина рухна. Изненадващи отпадания в малки турнири още в първите кръгове, груби грешки във важни мачове, черната серия срещу Ришар Гаске и много др. Специалисти отдават слабата му игра на връзката му с Маша. "Мария го изцежда като лимон. Гришо няма сили да тренира и всичко това се оказва пагубно за кариерата му", коментирали близки до Димитров преди време. "Не мога без нея. Тя е моят живот", споделял от своя страна 24-годишният Григор, който не давал и дума да се каже за край на срещите с Шарапова. Най-богатата руска звезда пък наскоро загатна и за по-сериозна стъпка в живота им. "Обичам да изучавам света и съм чувала страхотни неща за България. Всяко посещение за първи път е специално и аз го очаквам с нетърпение. Бих искала да имам семейство", отсече блондинката в интервю. Упреци имаше и към Димитров заради застоя в кариерата на Мария. Приписаха му контузията, която я извади от строя за дълго време. Може би и тези неща са им дошли в повече, а може и да има други хора в живота им. Едно обаче е ясно - Мария не обича да говори за бившите и бързо ги забравя. Едва ли ще продължи да носи и пръстена от родна дизайнерка, който и подари Григор. Той пък няма да се радва на поршетата й.

Раздялата бе коментирана и шумно от зевзеци по цял свят. "Ха-ха, Мария получи пай в лицето", злобее Play Miss-T for me от Нюкасъл. "Концентрирай се върху играта, човече, вместо да опитват да бъдеш Ромео на тура", посъветва Гришо MackTheKnife от Лондон.

Чудя се дали грухтенето й е държало будно Григор по цяла нощ", заядлив е и mahatmacoatmabag от Острова.

Нашият е петият пишман жених

Григор Димитров се оказа поредната носна кърпичка за Шарапова. Явно Машинка е решила да го нареди в списъка си на пишман женихите, злорадстват зевзеци. Първите стъпки на световната номер две в любовната игра със спортни звезди започва още от тийнейджърските й години. Едва на 16 години Маша се захласва по бившия номер 1 в световния тенис Хуан Карлос Фереро. Испанският батко обаче бързо разкарал русокосото момиченце, като осъзнал, че връзката с 8 години по-младата рускиня е обречена. Не след дълго обаче Шарапова се хвърля в обятията на друг колега. Тя избрала Анди Родик като кандидат за титлата "мъжът на живота ми". Така през 2005 година рускинята се пуска в авантюра с него. Всичко приключило много бързо. Американецът издържал до Маша едва 5-6 месеца. През следващата година всички медии и онлайн класации говорят за рязка смяна на любовните партньори и я свързват с Кристиано Роналдо, но това така и не се потвърди. Не след дълго обаче Мария закова и вокалиста на "Maroon 5" Адам Лавин. От тенисисти, футболист и певец, тя премина и на баскетболист. Завъртя в любовното си гнездо словенския ас на баскетболния "Ню Джърси" Саша Вучинич. Там нещата изглеждаха много сериозни. През 2012 г. дори двамата бяха сгодени. После дойде ред и на нашето момче Григор Димитров. Приятна изненада в световния тенис, млад и талантлив. Две години по-късно стана ясно, че и той като другите не е нейният мъж.

Рускинята го изтри, политик я утешава

Мария Шарапова сложи край на взаимоотношенията си с Григор Димитров и в социалните мрежи. Рускинята го изтри от приятелите си във Фейсбук, махна го и от Туитър и Инстаграм. Любовта й се оказа не толкова истинска. Минути след като Гришо призна за раздялата, русокосата тенисистка искрено се забавляваше, докато снимаше поредната си реклама. Тя се впусна в щури танци, облечена в къса рокля. По-късно заедно с фотографа се отбиха до заведение, за да хапнат. Маша качи снимки, на които се вижда широката й усмивка, без дори капка тревога от раздялата с хасковлията. На един от фотосите й във Фейсбук пък руският политик Никита Белих й написа утешителен коментар. "Мария, Всичко ще се оправи", обяви губернаторът на Кировска област.

Женски бой за хасковлията

Социалните мрежи прегряха от коментари на хиляди фенки на Григор Димитров от цял свят. С неприлични предложения, целувки и пламенни обяснения в любов напълниха профила му в Туитър. Дори 16-годишни девойки проявиха интерес към Гришо - "Здравей, Григор Димитров, чух, че си свободен...", написа едно от момичетата. Младата тенисистка дори се похвали със снимка с родната звезда, направена по време на участието му на "Уимбълдън".

След това пък 19-годишната й колежка и приятелка Боултър отговори подобаващо: "Хахаха... Ще се бия за него...". "Ако слуховете са верни, аз наистина съм с разбито сърце", "Тя е уличница!", "Обичам те", гласят част от другите коментари по адрес на хасковлията.

Повечето момичета, които са хлътнали до уши по него, му пожелават успех напред и са сигурни, че раздялата ще е само в негов плюс.

Свързват го с Николета, Южени Бушар чака ред

Николета Лозанова изплува покрай раздялата на Григор и Маша. Медиите по цял свят я обвиниха, че тя има пръст в развалените отношения между нашето момче и рускинята. Те захапаха новината, че бившата на Валери Божинов е успяла да вкара и Гришо в кревата си. Заварката била станала по време на "Уимбълдън" и дори е причина за загубата му от Ришар Гаске. Ни Ло в момента се радва на почивка в Турция и едва ли има нещо против, че името й обиколи цялата планета. Според мълвата Маша обаче надушила какво става зад гърба и била моментално шута на Григор. Затова и той не я подкрепи на финала срещу Серена, а си събра набързо багажа. "Димитров замени Шарапова с българка", "Маша заряза Гиргор, заради бивша на Божинов", "Григор избра секси парче, пред тенис звезда", това са част от заглавия, които медиите от Балканите и Европа пишат.

Много вероятно е тези слухове за Николета само да са прелели чашата.

Но Григор не за пръв път е подозиран в изневери. Още преди година се заговори, че той е в опасна близост със смятаната за най-красива тенисистка - канадката Южени Бушар.

Двамата заснеха много снимки покрай участието си в Акапулко, като най-култовите са игра на тенис над Тихия океан. Освен това прекараха много часове във водата на скъпарска яхта. Както тогава, така и сега се говори, че 21-годишната Бушар е имала достатъчно време, за да остане насаме с хасковлията. Русокосото изкушение приляга повече на българина, при положение, че е по-млада от него. Сега стана ясно, че ако е имало нещо между тях тогава, то сега ще си проличи. Не е изключено и съвсем скоро Гришо да има ново гадже. Този път не костелив орех като ледената сибирнячка Мария Шарапова.

Тръгнаха залози кой е зарязан

Залози кой е зарязан тръгнаха в Хасково. Очаквано, повечето съграждани на Гришо твърдяха, че нашето момче е сложило край на връзката си. "Очевидно е в период на пълна промяна... първо треньора ... след това и Маша!!! Гришо прекратил... не ми се вярва!", коментира една от върлите фенки на Димитров. И в родния град на тенисиста искрено за раздялата се зарадваха много дами. "По-добре, че така се получи. Тази рускиня му спираше тоците на Гришо, сега ще тръгне напред!", не скриха радостта си те. "Той е млад, красив и талантлив и ще си намери по-добра от Шарапова! Да им благодарим и на двамата, които ни дариха с тази красива история и да им пожелаем успех! Само да не го нападнат Серина и Бушар!", коментираха младите му фенки. По-възрастните пък се молеха до последно раздялата да се окаже слух. "Почти всяка красива любов завършва с раздяла, е само да са живи и здрави. Желая им го от сърце", гласеше един от коментарите в местен фенсайт на Григор. "Дано да не е от много чувствителните и по-скоро да се концентрира върху тениса, че май това му се отрази и на играта през тази година и аз усещах, че това е причината. Гришо, напред и нагоре, имаш потенциал, покажи го най-после!!! Успех в живота и спорта!", пожелаваха му феновете. Имаше и романтици, които бяха сигурни, че двамата с Маша отново ще се съберат.

Рестарт

Освен в любовта Григор направи голяма промяна и в кариерата си. Той реши да смени треньорът си Роджър Рашийд. Ракета номер едно на България продължава да му търси заместник. В момента Григор се готви с легендата Иван Лендъл. Димитров обаче иска да види дали той ще му пасне. От своя страна Лендъл е жаден отново да се докаже като треньор, защото от доста време стои без работа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай