Маша си върна трона на "Ролан Гарос"

Маша си върна трона на "Ролан Гарос" | StandartNews.com

Париж. Мария Шарапова се върна на трона на "Ролан Гарос". Рускинята победи Симона Халеп (Рум) с 6:4, 6:7 (5), 6:4 и за втори път в кариерата си триумфира в Париж. За последно Маша спечели турнир от Големия Шлем отново във френската столица, преди две години. Миналата тя игра финал, но загуби от Серена Уилямс.

Шарапова вече има 5 титли от Шлема.

"Това беше най-трудният финал, поздравления за Симона", каза развълнуваната Маша след мача. Преди 7-8 години за мен беше мечта да спечеля "Ролан Гарос", сега вече имам две титли, не мога да повярвам. Атмосферата тук е уникална, благодаря на всички. Благодаря и на този, който не е тук", загадъчно обяви рускинята, която най-вероятно визираше гаджето си Григор Димитров. "Има няколко много важни за мен хора, които днес ги няма. Благодаря им, че са част от моя живот и ми дават сили да продължа", добави тя.

По същото време Гришо се готвеше за турнира в Куинс, където е поставен под номер 4. Нашето момче почива в първи кръг, а във втори очаква победителя от двубоя между Джеймс Уорд (Вбр) и Блаж Рола (Слвк). Миналата година Димитров отпадна във втори кръг от Лейтън Хюит и има да защитава само 10 точки.
Цветана Пиронкова пък се отказа от турнира в Бирмингам с награден фонд 710 000 долара. Причината не е ясна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай