Лек жребий за Григор на "София оупън"

Ако бие, друг българин го чака на 1/4-финал

Лек жребий за Григор на "София оупън" | StandartNews.com

Жребият за схемата на "Гаранти Коза София оупън" с награден фонд 540 301 евро, беше благосклонен към звездата на турнира Григор Димитров.

Най-добрата ни ракета ще се включи във втория кръг срещу победителя от двубоя между бившия номер 14 в света Йежи Янович (Полша) и Дуди Села (Израел). Григор има една победа и една загуба срещу Янович, а срещу Села е с четири победи от четири мача. Първата му среща в "Арена Армеец", която се очаква с огромен интерес след блестящото му представяне в Бризбейн и на Аустрелиън оупън, е в четвъртък.

Димитров, който е поставен под номер 3, ще почива в първия кръг. Възможност за български двубой има на четвъртфиналите - ако той победи, а Димитър Кузманов (с "уайлд кард") отстрани първо холандеца Робин Хаасе, а след това евентуално Филип Колшрайбер. Тогава двамата сънародници излизат един срещу друг. При успешен ход напред в турнира, Григор може да срещне на полуфиналите номер едно в схемата Доминик Тийм.

Жребият беше благосклонен и към другия българин с "уайлд кард" - Александър Лазаров, 23-годишният и 446-и в световната ранглиста ще стартира срещу молдовеца Раду Албот.

Междувременно организаторите съобщиха, че кортът в "Арена Армеец" е готов за първите срещи днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай