Легенда на тениса: Григор има проблеми със сервиса

Легенда на тениса: Григор има проблеми със сервиса | StandartNews.com

Експертът на Евроспорт Матс Виландер се изказа любопитно за Григор Димитров. Носителят на 7 титли от Големия шлем, който и тази година води предаването „Гейм, сет, Матс", посъветва първата ни ракета. Според него сервисът на Димитров трябва да се подобри, за да стане още по-добър.

„Григор очевидно беше много щастлив и облекчен след края на мача и с пълно основание, тъй като условията бяха много тежки. Беше ветровито и едновременно с това много горещо", каза експертът на Евроспорт.

"Димитров трябва да поработи върху сервиса си, тъй като все още е малко колеблив. Двойните му грешки не са малко и според мен вторият му сервис ще се подобри, ако спре да се престарава с първия. Ако реализираният му първи сервис се повиши до 65-70% и поддържа системно това ниво, цялата му игра ще върви много по гладко" добави Виландер.

„Жегата винаги е сериозен фактор. Тя влияе осезаемо не само на тактиката на играчите, но и на начина, по който топката се двжи и отскача от корта. В такава обстановка обаче си проличават наистина талантливите тенисисти, защото при толкова тежки атмосферни условия не можеш да разчиташ единствено на физиката си, не и за дълго. Мачовете в такова време са истинско изпитание за играчите не само физически, но и психически. Григор Димитров обаче се научи не само да печели такива мачове, но и да не изпуска инициативата в хода на срещата. Този подход ще му помогне много в заключителната фаза на Australian Open", приключи водещият на предаването „Гейм, сет, Матс".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай