Избраха Стефан Цветков в борда на ITF

Избраха Стефан Цветков в борда на ITF | StandartNews.com

Изключително признание за работата си получи президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков. По време на конгреса в Сантяго (Чили) той беше избран за член на Борда на Международната тенис федерация (ITF), като за него са гласували 266 души, което го нарежда на четвърто място по доверие сред всички 13 избраници. Цветков, който става първия българин на толкова висок пост е и единственият представител на Балканите в ръководното тяло на ITF.

„Благодарен съм на делегатите, че ми гласуваха доверие. С него идва и голяма отговорност. Уверен съм, че с много работа и правилна стратегия Международната тенис федерация (ITF) ще продължи да се развива в правилна посока. Изборът ми носи голям престиж на България, тъй като до този момент страната ни не е имала представител в Борда. Надявам се да бъда полезен и в бъдеще. Не само на ITF но и на българския тенис. Благодаря и на Франческо Ричи Бити и неговия екип за работата в последните 16 години. ITF е сериозна организация с отлична структура. Разбира се има нови предизвикателства, пред които ще се изправим заедно с новия президент", сподели президентът на БФ Тенис.

По време на годишната среща на ITF в Сантяго, Чили, беше избран и нов президент на организацията. Американецът Дейвид Хагърди наследява Франческо Ричи Бити (Италия), който управляваше Международната тенис федерация в последните 16 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай