Истерия по Григор удари Истанбул

Истерия по Григор удари Истанбул | StandartNews.com

Маями е специален за мен, разкри българинът след лекция

Манията по Григор Димитров се пренесе в Турция. Организаторите на елитен турнир, който ще се проведе от 27 април до 2 май в Истанбул се похвалиха, че са продали билетите като топъл хляб. "Това се дължи на двама души. Първият от тях е Федерер, но изненадата е Григор Димитров, който също продава отлично", обявиха организаторите. Към надпреварата ще има и невиждан интерес от страна на журналистите - 300 души искат места на кортовете.

Григор Димитров пък разби Васек Поспишил с 2:0 сета (6:2, 6:2) на турнира в Маями. Спортист номер 1 на България продължава в третия кръг на надпреварата и си осигури вече 17 100 долара. Гришо показа силна концентрация и спечели срещата за по-малко от 1 час. След мача 23 годишния хасковлия сподели, че навлязъл в ритъм, но най-доброто тепърва предстои.

"Чувствам се много добре, защото това бе първият ми мач, в който печеля без да загубя сет от доста време насам. Мисля, че показах добър и стабилен тенис и не дадох много шансове на съперника. Бях много нетърпелив да изляза на корта. Тук винаги е специално за мен, защото съм играл още като юноша и имам хубави спомени", каза Гришо. Следващото препятствие пред него ще бъде Джон Иснър. Дългучът се разправи със световния номер едно при юношите - седемнайсет годишният Андрей Рублев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай