Хасковлии на седмото небе, поздравяват се с ГРИГОРД СЪМ

Хасковлии на седмото небе, поздравяват се с ГРИГОРД СЪМ | StandartNews.com

Хасковлии са на седмото небе от щастие след като местното момче Григор Димитров стана шампион на шампионите в тениса със знаменита победа на турнира в Лондон в неделя вечерта. И в чест на Гришо се поздравяват със станалата вече традиционна за хасковлии фраза: "Григорд съм!"

Съгражданите на Гришо проследиха със затаен дъх 3-часовия финал срещу упорития белгиец Гофен, преди да избухнат в радост в неделната нощ. На кортовете на Кенана, където Григор удари първите си топки с ракетата, млади и стари подкрепяха бурно своя любимец пред телевизорите.

За масовата подкрепа пред екрана покана бе отправил във Фейсбук страницата си Тенис клуб "Хасково 2015", където Григор е картотекиран под № 1, а преподавател е неговият баща и първи треньор Митко Димитров. Присъедини се и другият местен клуб - Тенис клуб "Хасково".

След прегръдките, скандиранията и наздравиците в чест на победата на най-прочутия в света хасковлия, накрая президентите на двата тенис клуба в града "Хасково" и "Хасково 2015" - Румен Балкански и Йордан Йорданов, заявиха, че се обединяват, за да направят други деца шампиони.

На Кенана бе и кметът Добри Беливанов, който заяви след края на най-успешния сезон на Григор Димитров, че е редно кортовете, от които той е тръгнал, да носят неговото име. Това ще бъде обсъдено на комисии.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай