Хърватин спечели US Open

Хърватин спечели US Open | StandartNews.com

Ню Йорк. Хърватинът Марин Чилич спечели с лекота финала на US Open. Само за 1,54 ч той срази с 6:3, 6:3, 6:3 Кей Нишикори (Яп). За двамата това бе дебютен финал в турнир от Големия шлем, което се случва за първи път от 1997 г.

Чилич стана първият хърватин след настоящия му треньор Горан Иванишевич, който печели турнир от Шлема. Преди 13 години левичарят спечели "Уимбълдън". За Нишикори остана утешението, че бе първия азиатец на финал в Големия шлем. Историята ще запомни US Open като първия от 2005-а в които не играят Роджер Федерер, Рафа Надал, Новак Джокович или Анди Мъри.

Всичко се дължи на упоритата работа в последните месеци и дори години, каза след финала щастливият Чилич. "Трябва да благодаря на треньора си Горан Иванишевич, който ми помогна да стана толкова завършен играч и да изпитвам такава радост от играта. Радвам се, че нещата ми се получиха на толкова високо стъпало. На подобен финал не знаеш как ще се развият събитията. Трябва да мине малко време, за да осъзная успеха и да видя накъде ще тръгнат нещата. Радостното е, че не се достигна до този ранен пробив, който щеше да промени развоя на двубоя. Всичко, за което се трудихме, се материализира тук - в Ню Йорк", обясни още той.

Нишикори бе категоричен, че във финала не са му се получили нещата и то най-вече заради неговия съперник. "Щастлив съм заради това, което постигнах и достигането си до финала. Съжалявам, че не оправдах очакванията на тези, които са вярвали в мен. Надявам се, че следващия път ще успея. Използвам възможността да благодаря на всички, които ме подкрепяха", завърши Нишикори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай