Гришо: Яд ме е, мога много по-добре

Гришо: Яд ме е, мога много по-добре | StandartNews.com

Ню Йорк. Григор Димитров бе изключително разочарован след загубата от Гаел Монфис и отпадането от US Open. Българинът заяви, че може да играе много по-добре от това, което показа снощи на Централния корт.

"Мисля, че беше много слаб мач от моя страна. Не знам. Откъде да започна? Просто слаб мач. Не играх дори близо до нивото, което исках. Днешният мач бе страхотна възможност да изляза на Централния корт и да покажа най-доброто от себе си. Но стана точно обратното. Разбира се, трябва да поздравя Гаел, тъй като той направи много добър мач, но в същото време аз допуснах прекалено много непредизвикани грешки и си платих за това. 6-3 в тайбрека, имах всички шансове. Просто лош избор на удари", започна Димитров.

"Като цяло беше страхотен US Open и за първи път достигнах до втората седмица на този турнир. Изиграх няколко вълнуващи мача и стъпих на всички големи кортове. Днес се радвах, че ще съм на "Аш" и ще усетя корта. Определено е по-различно, когато играеш на този корт. Приемам го като натрупване на опит, но това не помогна по отношение на играта ми през днешния ден. Разочарован съм", каза още Гришо, цитиран от tenniskafe.com.

"Мисля, че Монфис се защитаваше, когато трябваше да се защитава. Но ако се замисли човек, аз направих много непредизвикани грешки, особено от форхенд. Той се представи много силно на важните точки, сервира добре в ключовите моменти и се защитаваше отлично на брейкболите. Всички ние сме наясно колко добре може да играе той. В момента се представя на високо ниво и се движи много добре. Той е опасен противник. Днес той заслужава само поздравления", продължи нашият.

"Не мислех за това, че Монфис изглежда уморен, а след това правеше страхотни удари, защото той се държи по този начин във всичките си мачове, и то през всички тези години. А и аз не насочвам вниманието си към противника ми. Винаги съм концентриран върху това как аз играя и какво мога да направя по-добре. Днес можех да се концентрирам само върху себе си, защото играех слаб тенис. Всъщност не виждах какво се случва от другата страна на корта, не ме интересуваше, защото нищо не вървеше от това, което опитвах в играта си. Опитах се да намеря път. Отново - Гаел е страхотен тенисист. Не мисля, че мога да науча много от днешната загуба. Имам предвид, че от днешния мач не бих научил нещо, което вече не знам. Яд ме е след такъв мач, знам, че мога много по-добре. Няма да крия разочарованието си. Излязох на корта, изиграх слаб мач и просто трябва да го приема и да продължа напред. Остават пет турнира до края на сезона и ще дам всичко от себе си", каза още Григор Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай