Гришо в болница след мача с Мъри

Българинът припаднал от преумора и ниско кръвно

Гришо в болница след мача с Мъри | StandartNews.com

Акапулко. Григор Димитров е припаднал и е бил отведен в болница след паметния мач с Анди Мъри на полуфиналите на турнира в Акапулко, пише tenniskafe.com. Както е известно, Гришо победи британеца в три сета. После спечели трофея, като се наложи над Кевин Андерсън (ЮАР).

 

"Той страдаше от сериозна преумора и ниско кръвно налягане. След двубоя и известна почивка отидохме до болницата, където получи допълнителна медицинска помощ, а след това се върна в хотела. Сам, вървейки, без чужда помощ", коментира д-р Марио Мършант.

 

Журналистът от ESPN Хуан Себайос също съобщи в профила си в Туитър, че се е наложило хасковлията да бъде прегледан, тъй като е имал физически проблеми след тежката среща с Мъри. "Не се е стигнало до припадък", пише обаче Себайос. Димитров постепенно се съвзел и сам се прибрал през нощта в хотела си. Часове по-късно вече бил добре и се подготвял за финала с Андерсън.

 

След триумфа в Акапулко най-добрият ни тенисист направи нов, рекорден скок в световната ранглиста и вече е 16-и.
Българският състезател скочи с шест места спрямо предната седмица. Той изостава с 655 точки от десетия Жо-Филфред Цонга. Досега най-доброто класиране на хасковлията беше 19-ото място. Рафа Надал остава убедителен водач. Втори е сърбинът Новак Джокович, следван от шампиона от "Аустрелиън Оупън" Станислас Вавринка.

 

На снимката: В духа на Оскарите във фенския Фейсбук на Мария Шарапова се появи романтичен колаж на Маша и нашия Гришо. Авторът, който ги представи като главни герои на "Титаник", е потребител, представил се с името Драган Зорич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай