Гришо стартира с успех на двойки в Стокхолм

Гришо стартира с успех на двойки в Стокхолм | StandartNews.com

Стокхолм. Първата ни ракета Григор Димитров, заедно с френския му колега Пиер-Юг Ербер постигнаха трудна победа срещу поставените под номер 1 в основната схема Жан-Юлиен Ройер от Холандия и Хориа Текау от Румъния със 7:5, 4:6 и 12:10 в шампионския тайбрек.

Димитров и Ербер бяха близо до загубата, но успяха да спасят мачбол в тайбрека, след като преди това на свой ред бяха пропуснали две възможности. Те обаче се възползваха от третия си мачбол и се класираха за четвъртфиналите.

В първия сет Гришо и французинът можеха да пробият рано, но не успяха. Те все пак постигнаха успех в последния възможен момент при 6:5 в своя полза и затвориха първата част.

Ролите се размениха във втория сет. Там отново сервиращите доминираха, но този път решителният пробив беше на сметката на Роже-Текау. Те го запазиха до края на частта и изравниха общия резултат на 1:1. Така се стигна до шампионски тайбрек.

На полуфиналите 23-годишният българин и 23-годишният французин, които си партнират за пръв път, ще се изправят срещу Джак Сок и Трийт Хюй.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай