Гришо срещу Бердих на финала в Стокхолм

Гришо срещу Бердих на финала в Стокхолм | StandartNews.com

Стокхолм. Звездата на българския тенис Григор Димитров ще срещне Томаш Бердих (Чех) на финала на турнира "If Stockholm Open" от категория ATP 250. На полуфиналите Димитров победи Бърнард Томич (Авсл) с 6:3, 7:5, а чехът се наложи Матиас Бахингер (Гер) със 7:6 (7), 6:4. Така в неделя в 16,00 ч. (бълг.вр.) един срещу друг ще застанат шампионите в Стокхолм в последните две години. Финалът ще може да се наблюданва пряко по bTV Action.

"Имам добри шансове и винаги мисля по този начин, когато съм на финал", коментира Григор Димитров, след успеха над Томич. В изиграните досега 5 финала от АТР той има 4 победи. "С удоволствие бих защитавал титла всяка седмица. Това те кара да покажеш най-доброто от себе си", добави 23-годишният Гришо.

Досега Димитров и Бердих са изиграли четири официални срещи помежду си, като Григор има 3 победи. Ако българинът спечели финала в Стокхолм ще получи чек за 94,500 евро от наградния фонд, а освен това ще защити спечелените 250 т от миналогодишното издание на турнира. Евентуален успех на Гришо ще скъси разликата между него и останалите претенденти в битката за едно от оставащите само три места на Мастърса на осемте най-добри в Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай