Гришо смачка Алмагро в Стокхолм, чака го Бердих

Гришо смачка Алмагро в Стокхолм, чака го Бердих | StandartNews.com

Българската ракета номер едно Григор Димитров се класира безпроблемно за 1/4-финалите на турнира в Стокхолм, след като премина като на парад през Николас Алмагро с 6:2, 6:4 след 68 минути игра на корта. След тази победа, най-добрият български тенинист ще премери сили в следващия кръг срещу миналогодишния шампион и поставен под номер 1 в схемата Томаш Бердих, който вчера също нямаше проблеми и отстрани с 6:3, 6:4 Александър Зверев (Германия).

Срещата между Григор и Бердих ще бъде повторение на финалния сблъсък от 2014 година, когато хасковлията загуби със 7:5, 4:6, 4:6. Българинът обаче е победител в надпреварата през 2013 година, когато в битката за трофея се справи с Давид Ферер (Испания).

Григор бе играл два пъти до момента срещу Алмагро. През 2012 г. на Откритото първенство на Австралия испанецът печели в пет сета, а година по-късно на "Мастърс"-а в Синсинати хасковлията побеждава със 7:6(3), 6:4. В момента българинът е 26-и в света, а съперникът му е под номер 73 в класацията на ATP.

24-годишният Димитров демонстрира стабилност при началния си удар и това му помогна много за днешния успех. Той не позволи на Алмагро да стигне до точка за пробив в целия мач, а на свой ред българинът реализира общо три брейка (два в първия сет и един във втория).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай