Гришо отпадна от турнира в Маями

Гришо отпадна от турнира в Маями | StandartNews.com

В изключителна битка между двама великолепни тенисисти Гаел Монфис сложи край на участието на Григор Димитров на Мастърса в Маями. Французинът триумфира с 6:7(5), 6:3, 6:3 във великолепен сблъсък, продължил 2 часа и 30 минути.

Едни от най-атрактивните тенисисти в световния тур сътвориха класен и зрелищен двубой, в който в крайна сметка решителни се оказаха разликата в началния удар между двамата и умората на българина, който трябваше да играе втори маратонски мач в рамките на 24 часа, след като вчера победи Анди Мъри.

През целия мач сервисът на Димитров бе слаб, доказателство за което е и фактът, че той не направи нито един ас в двубоя. Това пък допълнително усложняваше неговата задача и сервис геймовете на българина рядко бяха лесни за него. В същото време пък Монфис се спасяваше в трудните моменти именно благодарение на добрия си сервис.

Иначе Григор отново демонстрира подобрен бекхенд и ясна визия за своята игра като по-често именно той бе тенисистът, търсещ завършването на разиграванията. В крайна сметка обаче Монфис се наложи в драматичния трети сет.

Първата част бе най-слабата в двубоя като в нея и двамата бяха доста нервни и не показваха това, на което са способни, пише gong.bg. Димитров на два пъти повеждаше с пробив, но и в двата случая той бе моментално връщан. Така се стигна до тайбрек, в който Гришо успя да се наложи със 7:5 и да поведе със сет аванс.

Във втория сет и двамата значително вдигнаха нивото и сътвориха доста впечатляващи разигравания. Процентът на първия им сервис също се покачи, но за съжаление Димитров допусна пробив още в първия гейм, който в последствие не успя да върне. Монфис дори постигна и втори брейк, с което затвори сета за 6:3 и си осигури възможността да сервира първи в решителната част.

Тя започна по мечтан начин за Димитров, който постигна ранен пробив, но по подобие на двата си пробива в първия сет, отново допусна моментален рибрейк. Постепенно започна да се усеща умората в играта на българина, който в шестия гейм, продължил близо 14 минути, спаси четири точки за пробив.

В следващия гейм Григор на свой ред имаше два брейкбола, но Монфис се спаси, благодарение на своя сервис, а оттам насетне развръзката дойде много бързо. Французинът проби за 5:3, след което на свой сервис затвори мача с гейм на 0 за 6:3, постигайки четвъртата си победа от 5 мача срещу Димитров.

Така Монфис си осигури място на четвъртфинал, където негов съперник ще бъде победителят от мача между Кей Нишикори и Роберто Баутиста Агут. За Григор пък предстои завръщане в Европа, където за българина започва сезонът на клей с участие на "домашния" му турнир в Монте Карло от 11 април.

С достигането до осминафиналите Григор си осигури 67590 долара от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста, с които в понеделник ще се изкачи с една позиция до 27-ото място.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай