Гришо отново в трети кръг на „Ролан Гарос”

Гришо отново в трети кръг на „Ролан Гарос” | StandartNews.com

Григор Димитров постигна втора в кариерата си победа над испанския ветеран Томи Робредо и се класира за третия кръг на втория за годината турнир от Големия шлем – „Ролан Гарос".

Българинът се наложи с 6:3, 6:4, 7:5, съобщава bTV. Така той изравни най-доброто си постижение в надпреварата. През 2013 г. той игра в трети кръг и беше отстранен от Новак Джокович.

В днешния мач Димитров очевидно искаше повече победата.

Първият пробив в срещата дойде за 3:1 за българина. Григор успя да се възползва от него и той му беше достатъчен, за да поведе след първия сет.

Опитният Робредо постепенно подобри представянето си на корта и във втората част Григор имаше повече проблеми. Българинът обаче постигна пробив за 3:2 и до края на сета не даде възможност на испанеца да се върне в мача.

Третата част беше изключително оспорвана. Двамата тенисисти се „захапаха" още в началото и не си дадоха възможност за изненади поне до 6:5. Тогава българинът взе предимство във възможна най-удобния момент. Следващият сет беше протоколен и Димитров успя да го спечели и да се поздрави с успех.

Победата е първа за Григор над Робредо от единствената му през 2014 г. в Монреал.

Следващият съперник на Димитров ще бъде победителят от мача между Пабло Кареньо Буста и японеца Таро Даниел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай