Гришо: Не искам да свалям родния флаг

Гришо: Не искам да свалям родния флаг | StandartNews.com

С Димитров на корта всичко е бизнес, обяви Кутровски

Още не съм свалил екипа с българското знаме, каза Григор Димитров с усмивка след като България смаза Люксембург за купа "Дейвис". "Винаги, когато играя в този турнир чувството е по-специално, защото всички се обединяваме. Има силен отборен дух в съблекалнята и това много ни помага", разкрива още Гришо пред БНТ.

"С Дими Кутровски направихме един много силен мач, нямаше неща, които да се пропукват в нашата игра, въпреки че не играем често двойки. Феновете винаги ме подкрепят. През всичките месеци и години, в които съм в професионалния тур, виждам български знамена по трибуните. Това ме окуражава и ме кара да се чувствам малко или много още по-защитен. Още е малко рано да се говори за първа група. Нека просто видим как ще се развият следващите мачове и да се надяваме всички да са в добра форма, когато дойде моментът", добави Гришо.

В решителния сблъсък за Първа група срещаме Унгария. Колегата му Димитър Кутровски пък добави, че когато двамата са корта се мисли само за тенис. "В съблекалнята не си говорим, колко сме добри или пък колко е силен нашият отбор. На корта всичко е "бизнес" и се опитваме да играем възможно най-класно", каза Кутровски. "Григор е много добър тенисист и когато има някакви проблеми успява да компенсира", добави Дими. Иначе Гришо остава номер 16 в световната ранглиста. Следващият турнир, на който българинът е подал заявка за участие, е започващият на 3 август "Сити Оупън" във Вашингтон. При жените Цветана Пиронкова също запази мястото си в ранглистата - номер 42. Другата българка в Топ 100 Сесил Каратанчева продължава да бъде 96-та.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай