Гришо: Надявам се да защитя титлата си Стокхолм (ВИДЕО)

Гришо: Надявам се да защитя титлата си Стокхолм (ВИДЕО) | StandartNews.com

Стокхолм. Най-добрата ни ракета при мъжете Григор Димитров вече е в Стокхолм, където се подготвя за предстоящото си участие на "If Stockholm Open" - турнирът, на който през изминалия сезон спечели своята първа АТР титла. Тогава на финал той надигра Давид Ферер.

Българинът даде интервю за официалния сайт на състезанието, като изрази надежда, че ще успее да защити титлата си. Гришо коментира още миналогодишния си триумф, както и инцидента по време на Мастърса в Шанхай, при който негов фен го удари в окото.

"Страхотно е чувството още да съм тук. В момента се чувствам добре, а също така има още няколко дни, в които да се подготвя за мачовете. Развълнуван съм да бъда отново тук и ще се опитам да защитя титлата си", коментира родният тенисист.

"Финалът определено ще бъде нещо, което ще помня до края на живота си. Предвид факта, че живеех тук за известно време, това прави трофея още по ценен за мен. Чувствам се уверен преди началото на турнира. До края на годината остават още няколко състезания и искам да приключа силно този сезон", добави той, цитиран от tenniskafe.com.

"Вече е трудно да попаднеш на лесна схема и всеки играе добър тенис, но нека не забравяме, че сезонът е към своя край, а много от тенисистите са уморени и искат да приключат годината. Но аз не гледам на нещата по този начин. Винаги съм развълнуван да пристигна на даден турнир и да се опитам да го спечеля, тъй като това е причината, поради която съм се записал за участие. Определено няма да има лесни кръгове, тъй като всеки се опитва да те победи, особено ако си защитаващ титлата си шампион. Това също е нещо, за което ще трябва да внимавам", допълни Григор Димитров.

На въпрос какво по-точно се случи по време на турнира в Шанхай, българинът обясни: "Просто раздавах автографи на феновете си, а тогава изобщо не видях някои от тях и те ме удариха здраво, но сега се чувствам по-добре."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай