Гришо и третата ракета на Гърция откриват сблъсъка от купа Дейвис

Гришо и третата ракета на Гърция откриват сблъсъка от купа Дейвис  | StandartNews.com

Атина. Григор Димитров ще се изправи срещу Маркос Каловелонис в първи двубой между България и Гърция за оставане във втора Евро-африканска зона на купа "Дейвис". Това отреди тегленият днес жребии. Сблъсъкът ще бъде открит в петък от 13:00 часа със срещата между Гришо и третата ракета на домакините. Каловелонис в момента е под №690 в света.

"Винаги съм обичал да участвам в мачовете за купа "Дейвис". Веднъж имах възможността да играя тук и сега исках да се включа за мача с Гърция", сподели Гришо при пристигането си в южната ни съседка, където през 2009 и 2010 г. взе участие на чалънджър турнира "Aegean Tennis Cup", припомня още tenniskafe.com.

Вторият мач за деня ще противопостави Димитър Кутровски и най-добрият в гръцкия отбор Теодорос Ангелинос, който заема №280 в АТР ранглистата и е единственият представител на домакините в Топ 500 на класацията.

В събота е двубоят на двойки, който по предварителни заявки ще противопостави Григор Димитров / Димитър Кутровски срещу Александрос Якупович / Харалампос Каподжанис, а в неделя мачовете започват от 10:00 ч. В тях капитаните са заявили Димитров срещу Ангелинос и Кутровски срещу Каловелонис.

Всички мачове ще се излъчват на живо по БНТ2.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай