Григор скъса с Федерер

Григор скъса с Федерер | StandartNews.com

Третият в света Григор Димитров в бъдеще няма да бъде представляван от мениджърската агенция на Роджър Федерер - "Team8". Договорът на българския тенисист с базираната в Кливланд, щата Охайо компания изтича на 31 декември и няма да бъде подновен.

"Team8" бе създадена в края на 2013 година от рекордьора по титли от Големия шлем и неговия дългогодишен агент Тони Годсик с идеята двамата да привлекат едни от най-добрите спортисти из целия свят. Първият им клиент бе Хуан Мартин дел Потро, а Димитров се присъедини от 1 януари 2014 година.

В бъдеще кариерата на шампиона от Финалите на АТР в Лондон от маркетингова гледна точка отново ще бъде управлявана от дългогодишният му мениджър Георги Стоименов, с когото тенисистът ни работи от началото на професионалната си кариера.

Иначе Григор остана на третото място в световната ранглиста и през тази седмица с актив от 5150 точки. Българинът стигна рекордното класиране в кариерата си през миналия месец, след като триумфира във финалния за сезона турнир на АТР в Лондон. Пред него са само Рафаел Надал (Испания) с 10 645 точки и Роджър Федерер (Швейцария) с 9605.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай