Григор призна: Победих, но играх слабо

Григор призна: Победих, но играх слабо | StandartNews.com

Поставеният под номер 3 в основната схема Григор Димитров заяви, че е играл под средното си ниво при победата над квалификанта Макензи МакДоналд (САЩ) с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 за 3:25 часа във втория кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис.

"Най-щастлив съм, когато печеля такива мачове, в които не би трябвало да победиш. Той игра невероятно, абсолютно невероятно. Заслужава големи поздравления", каза на корта след вълнуващия мач Григор.

"Всички умеят да играят тенис, нещата опират до няколко точки тук и там. Точно това се случи и днес. Щастлив съм от победата - не от играта ми, а от начина, по който се борих", добави Димитров.

След като си тръгна от "Род Лейвър Арина" Димитров сподели в друго интервю, че трябва да повиши нивото на играта си в следващите мачове. "Успях да спечеля няколко важни точки. Играх под средното си ниво в днешния мач, но се опитвах да остана позитивен във всеки един момент", добави Димитров.

"Той нямаше какво да губи, получаваха му се ударите, направи един невероятен мач. Аз се стремя да се развивам постоянно, да подобрявам играта си. В следващите мачове трябва да се представя на по-високо ниво", коментира още българският тенисист.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай