Григор: Не се получаваше нищо срещу Надал

Хасковлията с пето поражение от световния номер едно

Григор: Не се получаваше нищо срещу Надал | StandartNews.com

Рим. Григор Димитров заяви, че е очаквал повече от двубоя си с Рафаел Надал от полуфиналите на Мастърса в Рим.

Българинът загуби с 2:6, 2:6 от световния номер 1, като това бе най-тежкото му поражение от него в досегашните им пет мача. "Днес нищо не се получаваше. Никога не съм играл вечерно време с него. Знам, че вечер ударите са му по-тежки заради по-студеното време. Не е лесно да се играе срещу Рафа, особено в подобни условия", каза най-добрият ни тенисист пред Tennis24.bg.

Хасковлията обясни, че е имал известни физически проблеми, но прие срещата като добър тест преди старта на втория за годината турнир от Големия шлем "Ролан Гарос". "Надявах се на много по-добър изход, но това е положението. От такива мачове научавам много. Надал изигра великолепно целия мач. Мисля, че ако играе така, няма кой да го спре", допълни Димитров. Първата ни ракета си осигури чек за 135 480 евро и 360 т. за ранглистата.

"Димитров, Раонич и Нишикори са новото поколение. Тези, които ще трябва да печелят най-важните турнири в следващите 5-6 години. Това е нормално, ние, по-старите, няма винаги да сме на тура", коментира Рафа. "Гришо и Федерер имат подобен стил и за мен изборът на тактика не се различава много, когато играя срещу единия или другия, но истината е, че двамата играят по различен начин", допълни испанецът.

Българинът напусна турнира в Рим след загуба и в полуфиналите на двойки. Той и партньорът му Лукаш Росол загубиха от Робин Хаасе и Фелисиано Лопес с 2:6, 4:6. Сега на дневен ред пред хасковлията е "Ролан Гарос".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай