Григор Димитров няма да ходи в Лондон като резерва

Григор Димитров няма да ходи в Лондон като резерва  | StandartNews.com

Париж. Най-добрият ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров призна, че не смята да присъства на финалния Мастърс турнир в Лондон като резерва. Той може да бъде в тази позиция като алтернатива, ако някой от състезателите получи травма.

„Ако отида там искам да е, защото съм го заслужил, а не да се надявам някой да се контузи. Това не е в мой стил", каза Димитров за „L'Equipe".

Относно тежкото поражение от Анди Мъри, Гришо заяви: „Той просто игра твърде добре, няма какво повече да кажа. Очаквах подобно нещо, но не вярвах, че ще задържи такова ниво от началото до края. Допуснах някои грешки в началото и той пое контрола над случващото се."

„Няма да крия, че съм разочарован. Трудно е да се справиш с подобен момент. Искам да си почина няколко дни и ще направя равносметка на 2014-а година. Не съм си променил мнението - няма да отида като резерва в Лондон", сподели българинът, цитиран от tennis24.bg.

„Научих много, независимо че това се получи по-бавно отколкото очаквах. Чувствам се по-уверен, а това идва с повече победи. Мисля, че следващата година ще бъде много силна за мен дори в сравнение с 2014-а, която е най-добрата ми до момента. Очаквам повече от 2015-а и защо да не спечеля някои много големи турнири", завърши Григор Димитров.

В същото време наставникът на Григор Димитров Роджър Рашийд благодари емоционално на българина за силния сезон, който имаха двамата като екип. „Големи благодарности на Григор Димитров затова, че даде всичко от себе си през сезон 2014. Завърнахме се в базовия лагер и изкачването отново започва. Гордея се с теб", написа австралиецът в Twitter.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай