Григор Димитров: Не се страхувам да искам съвет от Мария

Григор Димитров: Не се страхувам да искам съвет от Мария | StandartNews.com

Шарапова мечтае за прегръдка от Гришо

Григор Димитров отчете задоволството си от сравнително лесния си успех над Дуди Села с 6:1, 6:2, 6:2, който за първи път му позволи да достигне трети кръг на US Open.

Тенис звездата сподели, че въпреки наглед убедителната победа, условията за игра не са били толкова благоприятни и е трябвало да се приспособи по най-добрия начин. Гришо сподели, че не се притеснява да иска съвети от гаджето си Мария Шарапова.

"Страхотно е, че двамата сме толкова напред в ранглистата. Мария е истински шампион. Знае как да се справя с всичко, защото го е преживявала вече. Не се страхувам да й искам съвети понякога. Винаги, когато мога, я подкрепям в мачовете й, но графиците ни се разминават и това води до затруднения. Когато играем в един и същи ден, вътрешно се надявам и двамата да имаме успех. Мисля, че това ни стимулира да играем по-добре и прави нещата специални. От друга страна, Мария е най-добрият пример за това как да съчетаваш ангажиментите си на и извън корта. Тя определено е най-добрата в това", допълни българският тенисист.

Маша също продължава да мачка в САЩ. Тя се наложи над Забине Лизицки (Гер) с 6:2, 6:4. Рускинята също не пропусна да спомене Гришо в интервю на корта след успеха. "Бих се радвала на прегръдка за лека нощ от приятеля си, но все пак се надявам, че той вече е заспал", сподели Шарапова. Следващият съперник на Гришо в Ню Йорк е 23-годишният белгийски талант Давид Гофен. Двамата не са играли помежду си досега на ниво ATP.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай