Григор Димитров назначава нов треньор

Григор Димитров назначава нов треньор  | StandartNews.com

Първата тенис ракета на България Григор Димитров най-вероятно ще започне работа с аржентинския специалист Франко Давин. Новината съобщава журналистът Клаудио Федеровски, сънародник на Давин.

Както е известно, 45-годишният треньор наскоро прекрати взаимоотношенията си с Хуан Мартин дел Потро след 7 години съвместна работа. Двамата заедно достигнаха до титлата от Ю Ес Оупън през 2009 година.

Франко Давин е и бивш капитан на националния отбор на Аржентина в периода 1999-2001. По време на работата си с Дел Потро специалистът отказа няколко топ предложения от тенисисти като Анди Мъри и Кей Нишикори.

В професионалната си кариера Давин има три титли от АТП на сингъл и подобно на Григор Димитров играе бекхенд с една ръка.

Следващите 3 седмици ще бъдат изпитателни за новосформирания екип.

Междувременно мениджърът на Димитров - Георги Стоименов, го защити по повод отказа му от участие за България в турнира за купа Дейвис. Той заяви, че не разбира всички критики по адрес на тенисиста, атакувайки нивото на българския тенис и допълни, че желае хората да разберат колко тежък е календарът на клиента му.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай