Григор Димитров е на финал в Бризбейн

Григор Димитров е на финал в Бризбейн | StandartNews.com

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е на финал в Бризбейн. Първата ни ракета победи настоящия носител на трофея Милош Раонич със 7:6, 6:2 и в спор за титлата ще срещне японеца Кей Нишикори, съобщава bTV.

Димитров направи много силен мач и затвърди добрата си форма от началото на годината. Той допусна едва 7 непредизвикани грешки и не даде нито една възможност за пробив на съперника.

Първият сет бе доста оспорван, като и двамата показаха стабилност при изпълнението на началните удари. Логично се стигна до тайбрек, в който по-съобразителен се оказа българина.

През втората част интрига имаше до 2:2, след което Гришо направи първия си пробив в мача и поведе с 3:2. Последваха нови силни изяви на българина. Той спечели подаването на канадеца за 5:2 и необезпокоявано сложи край на мача.

С достигането си до финала в Бризбейн първата ни ракета подобри представянето си от миналия сезон, когато на полуфинал отстъпи от Роджър Федерер.

За да спечели първа титла за сезона обаче Гришо ще трябва да преодолее Нишикори, който в другия полуфинал победи Стан Вавринка със 7:6, 6:3.

До момента двамата са изиграли три мача помежду си, а в неделя Димитров ще се опита да запише първи успех срещу японеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай