Две български тенисистки стигат до четвъртфиналите в София

Две български тенисистки стигат до четвъртфиналите в София | StandartNews.com

София. Националките по тенис за "Фед къп" Диа Евтимова (на снимката) и Виктория Томова се класираха за четвъртфиналите на международния турнир "Алианц къп" за жени в София, който се провежда на кортовете на ТК "Левски" и е с награден фонд 25 000 долара.

Седмата в схемата Евтимова спечели срещу Ана Цая от Германия с 6:3, 6:1. Българката направи единствения пробив в първия сет, като не позволи на съперничката си дори да стигне до възможност за връщането му. Секунди преди съдията на стол Димитър Донев да спре мача, Евтимова постигна брейк, за да поведе с 2:1.

При подновяването на играта националката за "Фед къп" беше безпощадна и спечели следващите четири гейма, а с това си осигури и място на четвъртфиналите, за което заслужи 9 точки за световната ранглиста. Там Диа Евтимова очаква бразилката Беатрис Хадад Мая. В българския осминафинал Виктория Томова спечели със 7:6(2), 4:6, 6:2 срещу. Джулия Терзийска в повторение на финала от държавното първенство миналата събота. В първия сет двете тенисистки си размениха по три пробива. В тайбрека националката Томова започна устремно и смяната на половините дойде при 5:1 точки за нея, след което тя лесно затвори частта. В третия гейм шампионката Терзийска имаше две точки за пробив, но съперничката й изравни, след което дъждът наложи спирането на срещата. При доиграването Джулия направи решителен пробив за 5:4 и после изравни частите. В третия сет Томова игра вдъхновено и точно и поведе с 4:0. При 5:2 състезателката на ТК "Левски" стигна до мачбол и го реализира. На четвъртфинал Виктория Томова излиза срещу квалификантката Марина Качар от Сърбия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай