Българска тенисистка бие в Румъния на 38 градуса жега

Българска тенисистка бие в Румъния на 38 градуса жега | StandartNews.com

15-годишната българка Даниела Димитрова поднесе голямата изненада в ITF (Международна федерация по тенис) турнира за юноши и девойки до 18 г. в румънския град Тимишоара.

Даниела отстрани с 2:1 сета още в първия кръг Селма Кадар (Румъния), смятана за фаворитка и поставена под № 2 в схемата на този международен традиционен (провежда се за 23-и път) и много силен турнир „Тиволи Трофи".

Победата на българската девойка е още по-ценна, защото бе изкована след 3 ч. 55 мин. игра (?!) при 38-градусова горещина. Освен това Кадар е почти три години по-голяма от нашето момиче и се смята за най-добрата тенисистка на тази възраст в северната ни съседка.

Даниела Димитрова печели три пъти титлата „държавен шампион" на България при момичетата – два пъти до 12 г. и веднъж – до 14 г. През последните два месеца тя постигна сериозни успехи в големи ITF турнири до 18 г. – четвъртфинал в Доха (Катар), триумфира в Казабланка (Мароко) и игра финал в Тунис.

Бащата на Даниела е българин, а майка й е рускиня, родена в САЩ. Талантливото ни момиче тренира в тенис –академията „Четирите шлема" до Барселона. Когато е в България, тя се подготвя от известния в миналото наш тенисист – национален състезател, а по-късно и умел педагог, доц. д-р Коста Денчев, с когото е и сега в Тимишоара.

Бащата, Николай Димитров преселва преди години цялото семейство в Барселона, за да даде по-добри възможности на децата да станат отлични спортисти. Той обаче държи неговите деца да се състезават само за България. И наистина, 17-годишният брат на Даниела и отличен футболист, Джорджио Димитров играе в националния младежки отбор (до 18 г.) на България. Макар че има предложения от 4 клуба в Каталуния за новия сезон, сега той е на проби в мъжкия отбор на „Локомотив"- София.

Самата Даниела ,след турнира в Тимишоара, заминава на подготовка с олимпийския отбор на България като негова първа ракета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай