Българска двойка триумфира на „Дема Къп”

Българска двойка триумфира на „Дема Къп” | StandartNews.com

София. Тони Нейков и Златан Палазов спечелиха първото място на двойки в международния турнир по тенис до 16 г, който се проведе на кортовете на СК „ДЕМА" в ж.к. Младост 1А. Състезанието бе най-високата I- категория за юноши, които се провеждат у нас .Не случайно първият и вторият поставени Б. Янкуловски от Македония и С. Зукич от Босна и Херцеговина са 10-ти и 18-ти в ранклистата на ITF.Участваха над 130 състезатели от Испания, Франция, Германия, Гърция, Португалия, Швеция, Босна и Херцеговина, Беларус, Молдова, Литва, Унгария, Изрел, Македония, Румъния, Русия, Словения, Сърбия.

България се представи с 21 тенисисти в основната схема. Между тях са състезaтелите от националните ни гарнитури Калоян Вълчев и Зиновия Ванева. Тенис клуб „ДЕМА" се включи с най-добрите си тенисисти Розалина Юсева (шампионка на страната до 12 години), Ивайло Керемедчиев ( полуфиналист на д.л.п. на открито до 14 г.), Микаела Константинова, Михаела Кафтанова и Алекс Иванова.За повишеното майсторство на българите говори фактът, че имаме участници във всички полуфинали и в 3 от 4-те финала.

Тони Нейков и Златан Палазов спечелиха титлата на двойки, като победиха на финала М.Бровил и А. Реймонд от Франция с 6:2, 4:6 и 10:6. При девойките в битката за първото място Борисова и З.Ванева отстъпиха на състезателките от Молдова Е. Иваско и А.Зайченко с резултат 6:3 и 6:4

При момчетата титлата спечели Б.Янкуловски, който надиграС.Зукич от Босна и Херцеговина с 7:6(3) и 6:1. Това бе и един от най-интересните мачове на турнира. Македонецът успя да спачели 12 поредни гейма, след като противникът му водеше с 5:0 гейма в първия сет. Третото място си поделиха Калоян Вълчев и В. Попеско от Румъния. Финалистка имахме и при девойките единично. За съжаление З.Ванева бе надиграна от Д. Соловева /Русия/ с резултат 6:1 на 6:1.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай