Подаръците на Пеевски

Актуалният въпрос вече е не къде е Делян, а къде е Корнелия

Подаръците на Пеевски | StandartNews.com
  • Актуалният въпрос вече е не къде е Делян, а къде е Корнелия

Неочакван подарък направи Делян Пеевски на Бойко Борисов и Корнелия Нинова. С появата си в село Пашови, той насочи прожекторите към себе си и им осигури таймаут в последните дни на предизборната битка. Така, до финала, никой няма да задава въпроса ще има ли Костинброд 2, както се тревожи премиерът, нито пък някой ще тормози червената лидерка с актуалния въпрос- защо в края на мача напусна терена и остави празна вратата на БСП.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Бъдещето е в ръцете на младите

С появата си в село Пашови Пеевски направи безсмислени и едномесечните тревоги на градската десница, която под дърво и камък го издирваше, убедена, едва ли не,  че е  мираж. 30 дни кандидати за "Пулицър" в разследващата журналистика следяха всеки полет на Emirates и брояха самолетнитe билети на депутата. Оказа се, че Пеевски е в избирателния си район. На 100 километра от София- в Пазаджишко. И то не в петзвезден хотел, а в селското ресторантче. И не е загърнат с кевларено одеяло, а по тениска. На масата му няма нито отлежало френско вино, нито омари, а Фанта от хладилния шкаф,  картофи и маслини. И противно на градските легенди, Пеевски не продава държавата на арабски шейхове, а е гост на благотворителна вечеря Ифтар.

Присъствието му там не е случайно. Той е част от общото послание на ДПС за толерантност. Но е сигурно, че заедно с почитта на свещения празник на мюсюлманите, Пеевски е решил поне 5 проблема на местните хора. Както прави винаги. С изричната молба, да не се разчува. Ако днес градската десница се прави на изненадана, че го е видяла на ифтар, значи паметта й е удобно къса. Подобни срещи не са новина около Пеевски. На миналите избори той подари абитуриентски бал на цяло село в Родопите. Защото и това е част от курса на ДПС – бъдещето е в ръцете на младите и те трябва да бъдат подкрепяни.
   
Враговете на Пеевски се опитаха да го захапят още с кандидатирането му за евродепутат. Прекараха безсънни нощи в ровене на имотния регистър за някоя тераса, асансьор или къща за гости дори на името на някой пети братовчед. А когато удариха на камък, хвърлиха силите си да докажат, че няма право да се кандидатира за Брюксел. Но ЦИК и ВАС ги опровергаха.

Факт е, че цялата кампания на десните бе построена върху хейта срещу Пеевски. Така и не стана ясно обаче кое е по-важно за тях – Радан да влезе в европарламента или Пеевски да не отиде там. Последните социологически прогнози им вещаят не подаръци, а шамар. И то двоен.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай