На шопинг с НСО

Гардовете да засилят охраната на Радев, за да го пазят от сюрпризите на жена му

На шопинг с НСО | StandartNews.com

Колаж DIR.BG

Гардовете да засилят охраната на Радев, за да го пазят от сюрпризите на жена му

Не случихме на първи дами. Когато президентът ни е наритан от половинката си като бито куче, открито му се подиграваме. Ако първата дама носи простодушието на Мара Желева се срамуваме, ако блести с шапките на Антонина Стоянова, снобски се възмущаваме, ако използва държавните визити за шопинг като Зорка Първанова - откровено завиждаме. Ако обаче отказва да се сниши в сянката на мъжа си, пуска метъл от фейсбука си и носи прозвището генерал като Десислава Радева - просто се забавляваме. Защото за първи път по-интересна от самия президент е жена му.
Периодично любопитният въпрос кой и защо има право на охрана от НСО, отново се свърза с Десислава Радева. Клипчето с лимузината на службата за охрата, влязла в насрещното платно на бул. "Фритьоф Нансен" в София, събра за ден над 87 000 гледания и направи автора му Богдан Асенов медийна звезда. "Видях с очите си как Радева слиза от колата и влиза в магазина за дрехи, често го прави", сподели Асенов. Най-вероятно е прав. На "Фритьоф Нансен" 25 се намира фешън ателието на любимата на Радева дизайнерка - Невена.
Явно наистина имам нужда от НСО, написа в 23,30 ч. във фейсбук, както винаги трогателната в среднощните си размисли първа дама. Тя обяви, че не е била в автомобила. (Правилно - нали е била в ателието за рокли.) И изпадна в гадание как ли биха я нападали хората, ако беше без НСО. Накрая политически коректно заключи, че, разбира се, става дума за атака срещу мъжа й.
Първи дами - дал Господ. От Мелания Тръмп до Емине Ердоган. Да не говорим за модни икони като британските принцеси или йорданската кралица Рания. Всички те също имат охрана. Всички те също пазаруват рокли. Но за никоя от тях не се е чуло да бягат с охраната си от местните полицаи или да влизат в насрещното като мутра през 90-те. Нещо повече, според автора на клипа охранителката от НСО се карала на пътния полицай, който тръгнал да наказва държавния шофьор, че службата винаги имала проблеми с КАТ.
Всъщност, звеното за охрана наистина има проблеми. Първо, НСО забравя, че отдавна не се казва УБО и не може да се държи като господар на пътя, особено, когато отива просто на пазар за рокли. Второ, наистина възниква въпросът кой и защо ползва услугите на службата. Помним как в зората на демокрацията гардове на НСО гонеха по чорапи кучето Сурко на Иван Костов, разхождаха палето на Ева Соколова и пазаруваха праз лук на Катя Михайлова. Днес никой не иска да сваля охраната на Десислава Радева. Заради сигурността на съпруга й службата е длъжна да я пази - така е по цял свят. Никой не иска и първата дама да обикаля пеша по "Витошка", за да гони промоциите в H&M. Но малко скромност и дискретност не е излишна. Със сигурност и Мелания може да запали Еърфорс 1, за да пазарува из Европа, но не го прави.
Иначе има два варианта. Първият е НСО да се прекръсти на национална служба за обслужване. Така гафовете й по време на шопинг ще са по-малко натрапчиви. Вторият е НСО да засили охраната на самия Радев - за да го пази от сюрпризите на жена му. Те му вредят повече от всекидневните залпове на Цветан Цветанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай