Четвъртък,

"Златна" медицинска помощ оказват по Черноморието

От: сс, сн. БГНЕС -
A
A
A

След цените на чадърите, шезлонгите и храната, по родното Черноморие започнаха да карат туристите да се ръсят яко за здравни услуги. Младеж се опари в един от морските ни курорти, след като потърси услугите на медицинско лице в един от местните хотели, пише репортер на TrafficNews.

19-годишното момче потърси медицинска помощ в хотел в Златни Пясъци, след силни болки в ухото, най-вероятно се касае за възпаление на вътрешността на ухото след плуване. Там му е направена процедура, която читателка на TrafficNews описва като „промивка на ухо”, тя допълва, че времетраенето на медицинската услуга е около 10 минути. Цената която им се налага да заплатят за 10 минутната процедура възлиза на стойност от 530 лева. За сумата семейството на пострадалия младеж изисква документ, като такъв им се представя фактура.

В получения документ ясно са описани процедурите извършени от медицинското лице, "преглед на лекар нощен" - 170 лева, "изписване на рецепта" - 40 лева, "промивка на ухо" 2 по 75 лева - 150 лева, "отстраняване на незалепени чужди тела от слуховия канал или тъпанчевата мембрана" - 100 лева, "апликация на лекарствено средство в ушния канал" - 20 лева и "консумативи" на стойност 50 лева. Фактурата е издадена от варненския медицински център "Рефлекс".

„Неприятно, неморално и отблъскващо е когато в курортите ни посрещаме туристите с услуги базирани на мотото ''кьорав карти не играе...'' Такива услуги до сега бяха присъщи за таксита с нисък морал, съмнителни чейндж бюра или амбулантни търговци...но когато този манталитет и подход се прави от медицински заведения и лекари....е наистина пагубно...” – коментира разгневено нашата читателка, близка до семейството.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Препоръчани новини

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички