Петък,

Цените шезлонг-чадър по-ниски на север

От: Редактори -
A
A
A

Повишаването на температурите изкара много българи, желаещи да се разхладят, по морските плажове. Скъпо удоволствие ли е да си наемем чадър и шезлонг на плажа по Северното Черноморие подсказва в свой репортаж БНТ.

В един от най-посещаваните курорти у нас "Златни пясъци", трябва да броим по 10 лв. за чадър и шезлонг. Летовниците, които искат допълнителен комфорт, могат да платят и 5 лв. за матрак.

В курорта "Св. Св. Константин и Елена" цената за чадър и шезлонг е 6,50 лв. По-големите чадъри са по 8 лв. Има и плажове, където сянката струва два пъти повече.

По-евтино е на градските плажове във Варна, където цената на чадърите и на шезлонгите е 5 лв. Засега не се очаква повишаване, тъй като е фиксирана в договорите за наем и концесия на плажовете и те не могат да бъдат променяни.

Най-ниски са цените на плаж "Кабакум-Север" край Варна, където за шезлонг и чадър се плаща по 2 лв.

Много от почиващите избират да прекарат времето си на плажа в свободната зона, която е безплатна.

На варненските плажове свободната зона е над 50% и гражданите могат да бъдат спокойни за своята почивка. Мобилните групи на министерството на туризма следят непрекъснато това изискване да се спазва и налагат тежки санкции за нарушителите.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички