Безопасност гарантира "Албена" на гостите си

„Албена без коли е приказка за всяко семейство с деца“, казват туристи

Безопасност гарантира "Албена" на гостите си | StandartNews.com

Безопасност, спокойствие и чист въздух гарантира ваканционно селище Албена на своите гости, като им осигурява възможност да паркират автомобила си до входа на комплекса и да използват екологичния вътрешен транспорт напълно безплатно. Еко политиката на Албена поставя акцент върху безопасната среда и иновациите в сферата на устойчивото развитие.

„Тук наистина е прекрасно за деца, за почивка, чисто, без коли, силна музика и лудници! Приказка за всяко семейство с деца!“, споделя редовен гост на комплекса, нескриващ възхищението си от политиката на Албена по отношение на автомобилния трафик.

Стотици други гости на ваканционното селище се наслаждават на широките пешеходни зони без трафик и без обичайния за градовете шум. „Човек отива на почивка, за да избяга от сивотата и навалицата в големия град, а Албена дава възможност за пълноценен отдих“, не пестят похвалите си други доволни потребители.

Четири зони за паркиране са обособени на територията на комплекса. Гостите с автомобили имат 30 минути гратисен период, в който могат да влязат и да оставят багажа си, без да заплащат за своя престой. След това възможностите за паркиране са четири: Безплатният паркинг до хотел „Лазур“, до който се стига, без да се влиза през главния вход на Албена. Той се намира в дясно от пътното платно по пътя Албена-Балчик. След като паркират на него, гостите могат лесно да стигнат до уникалния за България открит ескалатор, свързващ парковата зона на комплекса с плажа. Втората опция за паркиране е на буферния паркинг Автогара. Там цената е 5 лв. за еднократен вход и паркиране за 24 часа. От този паркинг до плажа се стига с безплатен електрически транспорт – шатъли, които се движат по разписание на всеки 15 минути от 8:30 до 19:00 часа по два маршрута – към „Маритим Хотел Парадайс Блу Албена“ и към хотел „Гергана“. Третият вариант за паркиране е в синя зона – около парковите хотели или в близост до Администрацията на Албена и хотел „Добрдужа“. Там цената е 10 лв. . за еднократен вход и паркиране за 24 часа. Последният, най-скъп и най-непрепоръчван вариант, е паркирането в Зелена зона. Зелената зона в Албена обхваща територията в близост до плажа и резерват Балтата. Там цената е 20 лв. за еднократен вход и паркиране за 24 часа. Входът с автомобил се заплаща на рецепциите на хотелите или на специално предназначени за целта автомати, разположени в близост до изхода на Албена.

Събраните средства се инвестират в екологичен транспорт и инфраструктура. Освен споменатите ескалатор и електрически шатъли, от две години в Албена има и електрически автобус, който води гостите от хотелите „Ралица Акваклуб“, „Ралица Супериор“ и „Вита парк“ напълно безплатно до плажа на всеки 30 минути. На разположение на гостите са и велосипеди, рикши, голф колички и туристически влакчета – всички те дават възможност за лесно придвижване в комплекса, без да е необходимо шофирането. Голяма част от събраните средства са инвестирани и в изграждане на над един километър пешеходни зони и велоалеи само през последните две години.

Голямата цел, която Албена си поставя с въведените ограничения за паркиране в комплекса, е да създаде безопасна, сигурна и чиста среда за пълноценна почивка на всички свои гости.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай