Заплатите ще скочат с инвестиции, а не чрез заеми

Заплатите ще скочат с инвестиции, а не чрез заеми | StandartNews.com

Д-р Андрей Ковачев, кандидат за евродепутат на ГЕРБ

- Кампанията вече е в разгара си, обиколихте доста места в България. Какво ви питат най-често хората, кои са проблемите, които най-много им тежат?

- Със сигурност липсата на перспектива и работа са сред най-често задаваните въпроси. А от по-възрастните хора в по-малките населени места - това, че по-младите хора, децата им, внуците им са напуснали България. В почти всяко семейство има човек, който е в Европа или в САЩ. Липсата на перспектива на младите хора в страната и по-точно в по-малките населени места е една от основните теми, които ни поставят хората.

- Как им отговаряте, как може да се справим с този проблем?

- Единствено чрез гарантиране на една добра бизнес среда. В пазарната икономика няма възможност политикът да обещава да прави работни места и той самият да генерира работни места. Политиците трябва да гарантират добър инвестиционен климат, върховенство на закона, справедливост и нещо много важно - политическа предсказуемост и стабилност. Това са нещата, които ще продължим да гарантираме, ако ГЕРБ получи мандат. Важно е и да може да се привличат инвестиции. Само чрез повишаване на брутния вътрешен продукт и повече инвестиции може да има повече средства и за повишаване на социалните придобивки. А не чрез заеми. Но това е, което може ние да гарантираме, ако имаме отново управленски мандат - добра инвестиционна среда, от която може да се гарантират повече средства и по-високи заплати и социални придобивки.

- Разбират ли според вас хората защо е важно да се гласува на предстоящите избори за депутати в Европейския парламент и каква е ролята на тази институция в живота им?

- Това е много труден въпрос. Не може да се каже общо дали всички хора разбират. Има такива, които са наясно, но има и такива, които не са убедени. Това е нашата цел, ние затова обикаляме и дори в момента отново ме намирате на път и се срещаме с възможно най-много хора, за да обясним, че европейските избори са важни, те засягат директно нашата ситуация в страната. И гарантират нашето европейско развитие. Защото сме свидетели на желание за преориентация на България в някои страни.

- Вашият предизборен слоган е "България няма време за губене". Защо, какво означава това?

- Това означава, че от една година сме в безвремие или дори точно обратното - връщаме се назад. България има много какво да наваксва. Ние сме изостанали спрямо другите държави дори и спрямо тези в Централна Европа. И то заради комунистическата диктатура и сегашните представители на тази комунистическа диктатура, мимикрирали като социалисти и тяхната Държавна сигурност. Това е разковничето и затова България няма време за губене. С европейска солидарност трябва да наваксаме огромното изоставане, огромната мизерия, докарана ни от комунистите и хора като семействата Станишеви, Пирински, Бокови и така нататък.

- Кой обществено значим проблем остава на заден план в кампанията?

- Голям проблем е отчаянието, което е стаено в хората. Много от тях смятат, че всички политици са маскари и са решили, че не трябва да гласуват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай